Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Jscript} Zmieniające się fotki co kilka sekund
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pawel1812
Witam.
Chciałem zapytać, jak uzyskać taki efekt jak w temacie, czyli w jednym miejscu żeby co kilka sekund była zmieniana fotka. Niestety nie znalazłem żadnego tematu, w którym ten problem zostałby poruszony. Z góry dzięuję za zainteresowanie.
Grzyw
Tu masz prosty tutorial:

http://www.tutorial5.com/content/view/49
lord_t
Zainteresuj się javascript-em i funkcją setTimeout().
-pawel1812-
Dziękuję za zainteresowanie tematem. Jest tylko jeden problem - efekt ten chcialem wykorzystać na allegro. Niestety pojawia się komunikat, że stosowanie JavaScript jest niedozwolone ze względów bezpieczeństwa i zostanie to usunięte. Czy jest jakaś możliwość rozwiązanie tego problemu bez JavaScript, ew. tak, aby dało sie to wystawić?
lord_t
Animowany GIF. Chciałem kiedyś dać plik Flasha, ale też nie może być, no i zostałem przy animowanym gifie.
Sabistik
Proszę o poprawę tematu na zgodny z regulaminem działu przedszkole inaczej zostanie zamknięty.
pawel1812
Problem został rozwiązany dzięki poradzie lord_t przez zastosowanie programu active gif i wygenerowanie gif'a któy zmienia się co zadany czas. Dziękuję bardzo za okazaną pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.