Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Panel Admina
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kaziu
Witam ponownie, znów mam problem i licze na to, że pomożecie smile.gif.
Otóż tworze stronę dla mojej gildii w pewnej grzem że tam tęgich umysłów nie ma to nie moge jej zrobić tylko w html bo nie będą pewnie umieli jej edytować.
Otóż dlatego chciałbym zrobić panel admina w którym będą mogli dodać/usunąć/edytować newsy, panele strony a także dodawać nowe podstrony.
Zrobić wiekszość z tego można na zmiennych tylko jakoś żaden pomysł mi do głowy nie przychodzi co do struktury kodu na to, mógłbym użyć gotowców ale wolę się pomęczyć i może z waszą pomoc się uda, a także dzięki temu na przyszłość będę wiedział.
Więc byłbym wdzięczny gdyby ktoś rzucił pomysłem jak to zrobić.
specialplan
Jezeli nie wiesz jak sie do tego zabrac, to moze lepszym pomyslem bedzie uzycie jakiegos systemu OS?

http://www.google.co.uk/search?hl=en&r...earch&meta=
Maciekbjw
Witaj, jeśli chodzi o Twój problem, to tak:

-wszystko zależy od funkcjonalności jaką sobie zaplanowałeś, jeśli jesteś zielony w PHP, to raczej skorzystaj z czegoś gotowego, kolega wyżej podał Ci linka do darmowych systemów CMS;
-jeśli czujesz się na siłach, to myślę, że możesz sam napisać sobie taki panel, sporo informacji, a w zasadzie wszystko możesz znaleźć chociażby na tym forum (logowanie, newsy itp), lub używając googla;
-przybliżę Ci działanie takich skryptów - dane zapisywane są w plikach tekstowych lub bazie danych (najczęściej), później na stronie są po prostu odpowiednio wyświetlane (pobierane z bazy, etc.);

Pozdrawiam, Maciek.
Kaziu
Mógłbym użyć cms-ów ale to nic nie da, zdecydowałem, że przestudiuje jeszcze raz kursy php i html by lepiej opanować te języki i spróbuje wtedy.
Dziękuje za pomoc mimo wszystko smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.