mundek88
8.03.2008, 09:56:11
Witajcie,
planuje zmienić serwer i mam mały problem.
Na pierwszym serwerze uzbierało mi ponad 2 GB plików, teraz chciałbym zmienić serwer i mam problem jak te dane przenieść.
Oczywiście mógłbym (i w ostateczności tak zrobię) skopiowac zawartość pierwszego na dysk i zuploadować to na docelowy, ale przy moim kiepskim łaczu nie jest to wskazane, poza tym nie weim czy w przyszłości nie spotkam podobnych zadań..
Macie jakieś pomysły jak to zrelizować za pomocą php ?
pozdrawiam i czekam na odpowiedź...
Można stworzyć albo znaleźć zapewne gotowy skrypt, który połączy się z ftp i pobierze całość, ale nie jestem pewny co do ograniczeń dla skryptów nałożonych przez serwer. Niewykluczone że 'zjedzą Cię' limity pamięci i czasu wykonywania...
ps. Jeżeli nie jest to hosting typu nazwa.pl to zawsze można spróbować dogadać się z jego adminem - dla uzyskania klienta lub za jakąś opłatą potrafią wiele zrobić, nawet wgrać pliki z pewnego ftp.
Sabistik
8.03.2008, 10:19:00
Tytuł tematu nie spełnia wymagań regulaminu działu przedszkole. Zamykam. Prześlij poprawną formę do moderatora to otworzy.
mundek88
8.03.2008, 11:01:55
Cytat(l0ud @ 8.03.2008, 10:00:35 )

ps. Jeżeli nie jest to hosting typu nazwa.pl to zawsze można spróbować dogadać się z jego adminem - dla uzyskania klienta lub za jakąś opłatą potrafią wiele zrobić, nawet wgrać pliki z pewnego ftp.

niestety.. na nazwa.pl

Zna ktoś może jakiś gotowy skrypt, albo pomysł jak taki napisać ?
Cienki1980
8.03.2008, 12:19:51
Wystarczy jak napiszesz skrypt łączący sie z serwerem ftp na nazwa.pl.
Umieszczasz go na docelowym serwerze i uruchamiasz. Żeby nie było że pokaże się zbyt długi czas wykonywania w skrypcie zrób ograniczenie do np 20 plików lub do określonej ilości przesłanych bajtów.
Uruchamiasz skrypt co 1 godzinę z crona i w ciągu 24h masz zawartość na odpowiednim serwerze.
Żeby nie było problemu, że skrypt będzie zgrywał za każdym uruchomieniem te same pliki to po przegraniu pliku na docelowy ftp usuwasz go z ftp pierwotnego.
mundek88
8.03.2008, 12:27:48
hmm... dzięki za pomysł, jednak to jest opcja ostateczna, bo zależałoby mi na gotowcu, bo nie mam czasu ani umiejętnosci aby takie coś napisać...
W każdym bądź razie dzięki i prosiłbym o dokładniejsze przybliżenie (np. jakie funkcje) jak ma działac taki skrypt..
Cienki1980
8.03.2008, 17:11:43
Jeżeli zależy Ci na gotowcu to napisz do jakiegoś moderatora prośbę o przeniesienie wątku do działu Giełda Ofert->Poszukuje i ktoś się znajdzie kto ten skrypt napisze.
Albo zaczniesz próbować sam coś zrobić korzystając z manuala i pytając na forum w razie problemów.
mundek88
10.03.2008, 06:41:18
spoko, nie to mi chodzi aby ktoś odwalił za mnie robotę.. !
Tylko pytam czy nie wiecie czy takie skrypt czasem już nie istnieje...
ok, niedługo zacznę coś dłubać, ale bez Waszej pomocy z doświadczenia wiem że raczej nie odbędzie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.