Spoky
9.03.2008, 08:45:06
Witam. Musze zrobic sprawdzanie wyciagu z konta pkointeligo przy pomocy cURL. Tak mi ktos powiedzial. Cos mi si wydaje, ze bedzie bardzo ciezko. Juz na wstepie, gdy probowalem uzyc cURL do zalogowania sie na moja prosta strone pojawily sie problemy... Nie wiem czy tak powinno byc, ale jesli w zrodle strony nie ma parametru value do danego pola input formularza, to cURL nie wstawia tam zadnych zmiennych np usera i hasla... Cos robie zle czy tak jest? Gdy jest dodany parametr value - pasuje, pola sa uzupelniane...
krzywy36
9.03.2008, 13:13:25
Jak się nie mylę, to przy wysyłaniu danych metodą POST nie podajesz value jako nazwę zmiennej, ale name, tak mi się zdaje ;]
PawelC
9.03.2008, 13:39:08
krzywy36 masz rację tak to właśnie jest, np w curlu jak wysyłasz metodą post to używasz do tego:
$postfields['nazwa pola w formularzu']="wartośc jaka ma być tam wstawiona";
Spoky
9.03.2008, 16:30:35
Wiem, ze podajesz, nazwe zmiennej np name pola to user i pass. Wtedy daje [user] = 'costam' [pass] = 'costam2' Tylko jak mi wytlumaczycie zatem to, iz przy formularzu, w ktorym stosuje sie POST, gdy wyswietlam sobie strone, ktora powinna sie pojawic po autoryzacji, otrzymuje blad - niepoprawne haslo lub uzytkownik (gdy podgladam wowczas zrodlo zwroconej przez cURL strony, widze, ze np mam name='user' value='costam' a przy polu pass nic nie ma - bo nie ma prametru valuye. Jesli dodam parametr value='' do pola name='pass' logowanie przebiega prawidlowo....
Niewazne, cos mialem zj.. To by bylo na tyle, udalo mi sie zalogowac na konto - teraz co dalej, jak wejsc w historie np, zeby wyciag za dany okres pobrac - to jest wyzwanie... Jak to dalej pociagnac.
Zapisujesz sobie ciacha jaki Ci strona podała i przechodzisz na historie. Nie wiem jak tam jest ale cos w stylu pko.pl??p=history Później pregami wyciągasz to co ci potrzebne i już :]
Spoky
9.03.2008, 19:54:23
Dobra na razie zostawiam PKO, poniewaz poki co wazniejsze dla mnie jest mbank, a tam widze, cos innego aspx? Co tutaj w takim razie?
To samo... .aspx to tak jak .php tylko inny język ASP.NET (?) ;P
Spoky
10.03.2008, 09:13:10
probuje curlem na tego asp, ale nie wychodzi - wywala mi blad bezpieczensstwa...
Nikt nie przerabial tematu mBanku?
bim2
10.03.2008, 12:36:47
Jak się nie mylę tam trzeba obsłużyć SSL :]
Spoky
12.03.2008, 21:42:15
Cytat(bim2 @ 10.03.2008, 12:36:47 )

Jak się nie mylę tam trzeba obsłużyć SSL :]
Nadal nie wiem w czym rzecz? To PKO nie obsluguje SSL? ;-)
Problem polega na tym, ze na PKO juz sie dostalem tylko na mBank nie moge... Tam pewnie jest potrzebna jakas kombinacja.
Cholera ludziska, nie wierze, ze nikt czegos takiego nie robil... Naprawde nie mozecie podpowiedziec, co jest nie teges z tym mbankiem? Wszystkie pola hidden mam, lacze sie, wyciagam te wartosci wstawiam, odbieram ciastka, wysylam ciastka i... blad systemu. Czy moze ta java ma cos waznego do powiedzenia?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.