Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JS] onclick="javascript:...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
escobar1983
Witam mam takie pytanie
Kod
<form action="" method=POST>
    <select  name="jaka">
        <option value = "a">Dane Osobowe</option>
        <option value = "b">Loginy</option>
    <option value = "c">Komplety Opom</option>  
    </select>
    <input type="button" value="Pokaz" onclick="javascript:location.href='przeglADMIN.php?jaka=a'">
</form>

jak przerobic aby wartosc przekazywana po nacisnieciu zmieniala sie w zalenznosci co wybiore a nie na stale przypisana wartosc jak pokazalem po wyzej onclick="java script:location.href='przeglADMIN.php?jaka=a'" questionmark.gif Z gory dziekuje za pomoc . Moze ktos ma jakies inne pomysly na wyswietlanie rezultatow w tym samym oknie pod <form> ? Slyszalem o ajaxie i czytalem o tym ale ja nie jestem dobry w js. Pozdrawiam
Wieviór
No tak jak robisz, to masz przeładowanie, więc możesz równie dobrze po prostu w action="" wstawić link, a na tej następnej stronie(lub po przeładowaniu) robić switch.

Jeśli chcesz dynamicznie, to możesz zrobić trzy div'y pod formularzem, do każdego ładować zawartość i ustawiać style na hidden, usunąć przycisk i w select dać onchange.
escobar1983
a mogl troche jasniej.. smile.gif Wiesz niedziele sobotni kac smile.gif duzo pracy malo czasu:)
Wieviór
A czego nie rozumiesz? Chcesz dynamicznie czy z przeładowaniem to robić?
escobar1983
wolalbym dynamicznie smile.gif jesli pomoglbys mi smile.gif chodzi o to ze pod ta forma chce zeby wyswietlalo mi tabele z bazy danych..

Ok zrobilem z przeladowaniem strony tylko ze jest maly problem poniewaz mam zrobione stronicowanie wynikow i jak nacisne na link
Kod
<a href="index.php?menu=przeglADMIN&strona='.($j).'">[ '.($j).' ]</a>
to pokazuje mi sie z powrotem strona z form ale bez tabel na dole. jak to zmienic?? Moze ktos mi wytlumaczy jak to zrobic dynamicznie Mr. Wieviór moze pan mi pomoze.. Pozdrawiam i z gory dziekuje

Ok zrobilem z przeladowaniem strony tylko ze jest maly problem poniewaz mam zrobione stronicowanie wynikow i jak nacisne na link
Kod
<a href="index.php?menu=przeglADMIN&strona='.($j).'">[ '.($j).' ]</a>
to pokazuje mi sie z powrotem strona z form ale bez tabel na dole. jak to zmienic?? Moze ktos mi wytlumaczy jak to zrobic dynamicznie Mr. Wieviór moze pan mi pomoze.. Pozdrawiam i z gory dziekuje

sorry ze dwa razy to wpisalem co mi net zle przesyla pakiety..
Wieviór
W head wstaw:

Kod
function changeBox(name)
    {
    document.getElementById('a').style.display='none';
    document.getElementById('b').style.display='none';
    document.getElementById('c').style.display='none';

document.getElementById(name).style.display='block';
    }

Pod formularzem tworzysz trzy divy: a, b, c, każdy z style display='none'.

Spróbuj w option dać: onclick="changeBox('a'); return false;", potem b i c. Nie jestem pewien czy tak zadziała. Poszukaj czegoś w necie na temat zmiany zawartości diva w zależności od select. Na pewno znajdziesz.
escobar1983
znalazlem cos w necie dzieki z gory i dla zainteresowanych zostawiam linka http://www.skrypty-javascript.net/javascript/47.php Pozdro

mam kolejny problem poniewaz uzylem przykladu z postu poprzedniego. Swietnie dynamicznie wyswietla mi tabele ale mam stronicowanie uzyte do wyswietlania tabel i teraz nie wiem jak to zrobic zeby przechodzilo mi do kolejnych stron danej tabeli
Kod
$opo = mysql_num_rows($opon);  
$na_strone = 8;
  $loger = ceil ($opo / $na_strone); $j=1;
echo '<a href="index.php?menu=przeglADMIN&strona='.($j).'">[ '.($j).' ]</a>';
for ($i = 1; $i < $loger; $i++) echo '<a href="index.php?menu=przeglADMIN&strona='.($i+1).'">[ '.($i+1).' ]</a> ';  
//tak wyswietlasz numery;
if (!isset($_GET['strona'])) $strona = 1; else $strona = (int)$_GET['strona'];
nie wiem co wpisac w tych linkach do kolejnych stron. moze ktos pomoze? Juz i tak mi bardzo pomogliscie i jestem dumny z tego ze jeste czlonkiem tego forum smile.gif z gory dziekuje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.