Uzywam na swojej stronie ponizszego sterownika MySQL:
<?php function file_put_contents($plik, $dane) { } } class sql { var $connection; var $result; var $rows; var $queries = 0; var $cache_mode; # 0 - disabled; 1 - enabled; 2 - enabled with generating cache file var $cache_buffer; var $cache_file; var $cache_ptr; function connect($host, $user, $pass, $db) { $this->query("SET NAMES 'utf8'"); } function __destruct() { } function cache_remove($handle) { } function cache($handle = 0) { $this -> cache_mode = 1; $this -> cache_ptr = 0; } else { $this -> cache_mode = 2; $this -> cache_file = CACHE_DIR.'%%_'.$handle.'.cch'; } } else { if($this->cache_mode == 2) { } $this->cache_mode = 0; } } function num_rows() { if($this->cache_mode == 1) else } function query($query) { if($this->cache_mode != 1) { $this->queries++; } } function sql_result() { if($this->cache_mode == 1) else } function fetch_array() { if($this->cache_mode == 1) { return false; } $this->rows = $this->cache_buffer[$this->cache_ptr]; $this->cache_ptr++; return true; } else { if($this->cache_mode == 2) { $this->cache_buffer[] = $this->rows; } return true; } } return false; } function close(){ if($plik != '.' && $plik != '..' && $plik != ".htaccess" && @filemtime(CACHE_DIR.''.$plik) < $time){ } } } } ?>
jakis czas temu wszystko jeszcze dzialalo. Nagle mu sie cos odwidzialo i nie wykonuje mi niektorych zapytan sql. Np takiego:
<?php $sql->query("INSERT INTO f_ulubione SET id_id = '".$_GET['id']."', user = '".$_SESSION['uid']."', dodane = '".time()."'"); ?>
zapytania sa dobre, bo tak jak pisalem juz, wczesniej dzialaly. Teraz je dodatowo wyswietlalem i recznie wklepywalem do phpmyadmina i wszystko smiga.
Druga sprawa to, ze np. instrukcj $sql->num_rows(); zwraca mi wartosc 1, gdzie normalnie powinna zwrocic wartosc 0 :/ Troche mnie ta sytuacja irytuje, bo nie wiem co moze byc zle i gdzie mam szukac przyczyn bledu. Zaznaczam ze sterownik nie jest mojego autorstwa.