szukałem długo i namiętnie.
Niestety nie znalazłem niczego podobnego, a mianowicie skryptu który by sprawdzał czy host jest osiągalny czy nie.
Monitorowanie strony.
Wymyśliłem coś takiego, w sumie działa.
Tylko nie jestem pewien jednej rzeczy a mianowicie dodałem do skryptu curl_setopt($curld, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); kiedy to jest na stronie nic sie nie wyś. i prawidłowo, do bazy idą wpisy.
Kiedy tego niema na stronę ładują sie wszystkie strony które chce monitorować.
Czy tak może zostać?? Czy to nie obciąża jakoś dodatkowo serwera??
Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
A jeszcze jedno w jaki sposób można sprawdzić jak bardzo obciąża serwer dany skrypt??
A i jeszcze jedno dopiero się uczę PHP wiec krytyka z jakąś pomocą techniczną mile widziana.
<?php require ('pliki_zrodlowe/config.php'); require ('pliki_zrodlowe/DataGodzina.php'); require ('pliki_zrodlowe/polaczenie.php'); //zmienne $czas = $data_godzina_db; //zmienne_eof $pobranie="SELECT * FROM up_strona"; //petla_while $i=0; while ($i < $liczba_wpisow) { //curl $curld = curl_init($strona); curl_setopt($curld, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); curl_exec($curld); $blad=curl_errno($curld); curl_close($curld); //curl_eof //zapis_do_bazy $wpis = "INSERT INTO up_test VALUES ('','$id','$blad','$czas')"; //zapis_do_bazy_eof $i++; } //petla_while_eof ?>