Na swojej stronie mam następujący kawałek kodu:
<?php echo '<a href="' . tep_href_link('images/2/' . $product_info['products_image']) . '" rel="lightbox[roadtrip]" title="jakis tam text" >' . tep_image('images/2/' . $product_info['products_image'], $product_info['products_name'], 90, 90, 'hspace="5" vspace="5" border="5" bordercolor="#000000"') . '</a>'; ?> <noscript> <?php echo '<a href="' . tep_href_link('images/2/' . $product_info['products_image']) . '" target="blank">' . tep_image('images/2/' . $product_info['products_image'], $product_info['products_name'], SMALL_IMAGE_WIDTH, SMALL_IMAGE_HEIGHT, 'hspace="5" vspace="5"') . '</a>'; ?> </noscript> <?php }; ?>
ktory to wyswietla obrazek jezeli taki istnieje na serwerze. Problem polega na tym ze "miniaturka" tego obrazka jest poprostu pomniejszonym obrazkiem co przy 7-8 obrazkach na stronie powoduje bardzo dlugie ladowanie a to wplywa na nie wyswietlanie sie lightboxa (dziala dopiero po pelnym zaladowaniu strony. Chciałbym aby miniaturka byla generowana "w locie" i prowadzila dopiero do pelnego obrazu w lightboxie). Próbowałem już się bawić tym ale ze wzgledu na moja ograniczona wiedze php nie udalo mi sie sprawić aby cokolwiek z tych rozwiązań działało. Jeśli ktoś miał by jakis dobry pomysł i wiedzial jak to zrobic to był bym bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam.