Nie znalazłem podobnego tematu więc zakładam nowy.
Mam problem związany z koszykiem opartym póki co na tablicy sesji $_SESSION['koszyk']=array();
Problem tkwi w tym że nie wiem za bardzo jak zrobić aby po zmianie przez klienta ilości danego towaru, i po przyciśnięciu przycisku "przelicz", Ogólna cena sumaryczna została zmieniona o iloczyn dodanych dodanych produktów czyli:
CODE
Nazwa produktu ilość Cena
produkt 1 1 20 zł
produkt 2 1 25 zł
Razem: 45 zł
produkt 1 1 20 zł
produkt 2 1 25 zł
Razem: 45 zł
jest to przykład wyświetlonego koszyka po dodaniu produktu 1 i 2.
Pola ilość są typu text i użytkownik może zmienićwatość 1 np: na 5 jeśli chce kupić nie 1, a 5 takich samych produktów.
Obrazuje to tak szczegółowo aby nie było niejasności

CZYLI;
CODE
Nazwa produktu ilość Cena
produkt 1 1 20 zł
produkt 2 5 25 zł
Razem:145 zł
produkt 1 1 20 zł
produkt 2 5 25 zł
Razem:145 zł
i teraz
... jak zmienic ogólną sumaryczną cenę oraz zmienić w tablicy wartość pola ilosc?
Nie wklejam go w znacznikach CODE poniewaz tworzy się ramka

oto kod:
<?php print'<table border=1 cellpading=1 align=center> <tr> <td bgcolor="silver" width=10% align=center>Lp</td> <td bgcolor="silver" width=50% align=center>Nazwa towaru</td> <td bgcolor="silver" width=20% align=center>Ilosć</td> <td bgcolor="silver" width=20% align=center>Cena</td> <td bgcolor="silver" width=15% align=center>Usuń</td> </tr> <form action=index.php?go=koszyk method=POST>'; foreach($_SESSION['koszyk'] as $klucz =>$wartosc) { $pom=$klucz; $pom++; $razem=$razem+$wartosc['Cena']; print'<tr> <td> '.$pom.' </td> <td> '.$wartosc['Nazwa_towaru'].' </td> <td align=center> <input type="text" name="ilosc" size="2" value="1"> </td> <td align=center> '.$wartosc['Cena'].' zł </td> <td> <input type="radio" name="usun" value="cos" /> </td> </tr>'; } print'<tr border=0> <td colspan="4" align="right"> Razem: '.$razem.' zł <input type=submit value="przelicz"> </td> <tr>'; print</table> </form> ?>
Z góry dzięki za pomysły i pomoc..