Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobieranie Content-type
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Seth
Jak pobrac Content-type wyslany od klienta ? Czy to wogole sie da zrobic ze zwyklej strony php ?
Seth
Znalalzem pewne wyjscie z tego tzn jezeli istnieje $HTTP_RAW_POST_DATA tzn, ze Content-type nie jest "standardowe" tylko, ze to nie jest rozwiazanie doskonale w moim przypadku i nie daje zbyt duzo mozliwosci, wiec nadal czekam na propozycje ?
spenalzo
[manual:a9ebf9e20c]mime_content_type[/manual:a9ebf9e20c] - czy o to chodzi? A może o całkiem coś innego? rolleyes.gif
Seth
Niestety nie sad.gif Chodzi o to co przegladarka/klient wysyla w headerze do skryptu.
spenalzo
Cytat
Niestety nie sad.gif Chodzi o to co przegladarka/klient wysyla w headerze do skryptu.

Przeszukałem manuala i znalazłem smile.gif
[manual:4a523e0522]apache_request_headers[/manual:4a523e0522] - sądze że to jest to, o co Ci chodziło - ale działa tylko z php jako moduł na apache :? a ztego co widze to masz IIS. Ale sprawdź.
Seth
Fakt pod IISem nie dziala ale dzisiaj rano jeszcze doinstaluje Apachea i sprawdze to. Wielkie dzieki :]
spenalzo
Przykłąd - może nie będziesz musiał doinstalować - bo nie wiem do końca czy o to Ci chodziło:
Cytat
Host: localhost
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007
Accept: text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,image/jpeg,image/gif;q=0.2,*/*;q=0.1
Accept-Language: pl,en-us;q=0.7,en;q=0.3
Accept-Encoding: gzip,deflate
Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
Keep-Alive: 300

Cytat
Accept: image/gif, image/x-xbitmap, image/jpeg, image/pjpeg, application/vnd.ms-excel, application/vnd.ms-powerpoint, application/msword, application/pdf, application/x-shockwave-flash, */*
Accept-Language: pl
Accept-Encoding: gzip, deflate
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
Host: localhost

Więc jak widać raczej nie ma tego o co Ci chodzi ... Ale nic innego nie znalazłem.
Seth
Tak tylko, ze to co bedzie przekazywane nie bedzie wysylane przez przegladarke, a przez innego klienta przez http, a dokladnie przez klienta web services. I na podstawie Contentu ma to byc rozrozniane - rzadanie xml-rpc czy zwykle wywolanie strony. Jednka wykombinowalem to w ten sposob:
[php:1:c7761bccbf]if ( !empty( $HTTP_RAW_POST_DATA ) && preg_match( '/<?xml(.*)questionmark.gif>/', $HTTP_RAW_POST_DATA ) )
{
// XML-RPC/SOAP
}
else
{
// inne
}[/php:1:c7761bccbf]
i zastanawiam sie czy jest sens bawic sie naglowkami... no ale jeszce bede musial to przemyslec. Tak czy inaczej dzieki za zainteresowanie biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.