Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Stronicowanie jak to zrobic
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bambolo
Witam mam wielką prozbe moze mi kto powiedziec jak napisac stronicowanie do tego kawałka kodu smile.gif

bo narazie wyswietla podstrony typu 1.2.3.4.5.6.... itd

1. <?php
  2. global $CFG, $ME;
  3.  
  4. $HowMany = 10;
  5. $NumRows = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM namemap LEFT JOIN categories ON categories.id = namemap.category WHERE namemap.category = '$cat' AND accepted='yes'"));
  6. $p = $_REQUEST["p"];
  7. if(!$p) $p = 0;
  8.  
  9. $qid= db_query("SELECT namemap.info_hash as hash, namemap.comment,announce_url as announce,
     namemap.image as img, namemap.seeds, namemap.leechers,
  10. format( namemap.finished, 0 ) as finished, namemap.filename,namemap.anonymous as anon,
  11.  namemap.registration as reg, namemap.url, namemap.info, DATE_FORMAT(namemap.data,'%Y-%m-%d') as added, categories.image,categories.name as cname, namemap.category as c
    atid, namemap.subcategory, namemap.size,namemap.uploader FROM namemap LEFT JOIN categories ON categories.id = namemap.category WHERE namemap.category = '$cat' AND accepted='yes' ORDER BY namemap.data DESC LIMIT $p, $HowMany"
    );
  12.  
  13.  
  14. echo "<font size='1'>strona: ";
  15. for($i=0; $i<ceil($NumRows/$HowMany); $i++) {
  16. if ( $i === ($p/$HowMany) )
  17. {
  18. echo '<span style="color: red;">'.($i+1).'</span> '; 
  19. }
  20. else
  21. {
  22. echo '<a style="color: green;" href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?mode='.$_REQUEST["mode"].'&cat='.$cat.'&p='.($i*$HowMany).'">'.($i+1).'</a> '; 
  23. }
  24. }
  25. }
  26. ?>

Byłbym bardzo wdzieczny gdyby ktos podał gotowy kod winksmiley.jpg

Pozdrawiam
Sadu2
Wystarczy poszukać:

http://forum.php.pl/index.php?act=Search&a...2Bstronicowanie
bambolo
Szukac nie problem smile.gif zastosowac sad.gif to jest problem dla mnie smile.gif
Ociu
Temat: Pager stronicowanie Z bardzo łądnym wytłumaczeniem jak to uruchomić. Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.