PawelC
5.04.2008, 19:33:58
hej

Straciłem już pomysły, mam kod w js w którym jest linijka taka
var pskqnwtoe724='"';
i pomiędzy apostrofami jest cudzysłów i w php wywala mi error, jak zrobić aby ten znak pozostał a skrypt nie wywalał błędu? Jak go usune to skrypt nie działa, wszystko pieknie działa jak wstawie kod w plik html ale jak użyje tego skryptu przy tworzeniu podstron w php to mi wywala error
Piniek
5.04.2008, 19:39:50
a moze encje tego znaku ;]
PawelC
5.04.2008, 19:40:21
Dodałem ale nic to nie dało
Piniek nic to nie dało, wyświetla mi " albo " zależy co zastosuje
Piniek
5.04.2008, 19:46:00
moze to kodowac a potem odkodowywac funkcja php ? ;]
EDIT: cofam po głebszym przemysleniu pomysł bezsensu ;]
Lejto
5.04.2008, 19:47:06
a tak
var pskqnwtoe724='.".';
PawelC
5.04.2008, 19:47:18
No tak tylko czy jest sens kodować a później odkodować to? W sumie możesz mi dać jakieś wskazówki jak to zrobić.
Lejto nic nie dało.
marcio
5.04.2008, 19:50:23
W js nie laczy sie znakow za pomoca + a nie .
Pokaż fragment skryptu który wypuszcza ten JS. Jak myślę masz coś takiego:
<?php
echo "var pskqnwtoe724='";"; ?>
ja bym zamienił na takie coś:
<?php
echo 'var pskqnwtoe724='"';'; ?>
PawelC
5.04.2008, 20:00:04
To jest skrypt który tworzy podstrone html taką jaką chce, i chcę aby automatycznie wstawił mi ten skrypt js do tej podstrony html.
Podstrona jest tworzona przy pomocy fopen a cały kod podstrony + ten skrypt js jest w jednej zmiennej. W tej zmiennej normalnie piszę kod html bez print etc... tylko zamiast cudzysłowia wstawiam apostrofy, a w tym kodzie niemoge zamienić tego cudzysłowiu na apostron bo wywala error podczas tworzenia podstrony.
Czyli jak w końcu? Trzymasz całą podstronę w zmiennej - wpisujesz ją w skrypt, czy pobierasz z pliku? Nie jest raczej możliwe wystąpienie błędu skryptu przy używaniu fopen i fread cokolwiek by w wczytywanym pliku było...
PawelC
5.04.2008, 20:23:17
całą strukturę podstrony mam zapisaną w zmiennej razem z tym kodem js. Podczas generowania powstaje nowy plik html a w nim jest zapisywana cała zawartość zmiennej. Ona jest wpisana w skrypt a treść podstrony jest z formularza. Wszystko działa oprócz tego kodu js, jak go usunę działa skrypt, a jak zostawię go z tym cudzysłowem to nie działa.
Jeżeli deklaracja zmiennej zaczyna się i kończy na ", musisz w innych miejscach (gdzie chcesz dodać ", w tym przypadku w kodzie js) każde " poprzedzić backslashem \
Czyli powinno to wyglądać tak:
Kod
var pskqnwtoe724='\"';
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.