Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak obliczyć transfer miesięczny dla WP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Devik
Witam!

Zastanawiam sie nad wyborem serwera dla mojego bloga postawionego na wordpress, problem tkwi w tym ze chcialbym w miare optymalnie okreslic ile moge zuzywac transferu miesiecznego bo nie chce oplacac czegos czego tak naprawde nie bede w pelni wykorzystywal... w jaki sposob moglbym to zrobic? i czy polecacie jakis serwer do wordpressa, chodzi tutaj o szybkosc a nie o wspaniale parametry typu 2gb pojemnosci serwera bo i tak tego nie wykorzystam.

pozdrawiam
kris2
Wszystko zalezy od tego jaki ruch bedzie na twoim blogu i czy bedziesz uzywa wordpressa czy czegokolwiek innego nie ma wiekszego znaczenia. Jezeli nie chcesz placic to darmowe konta sa chyba na ovh.pl
webdice
W przybliżeniu, średnia waga podstrony razy ilość odsłon.
athabus
W przybliżeniu to każdy hosting ci starczy 1-2gb/mc na początkujący blog wystarczy z górką*.

Jeśli potrzebujesz konto tylko na blog to mogę ci nawet udostępnić trochę miejsca na moim koncie za 1 link na Twoim blogu - ale niestety nie mogę zaoferować dostępu do ftp w takim przypadku - jeśli byłbyś zainteresowany to pisz na pw. W innym przypadku kup jakiś tani hosting typu Insane.pl czy najtańsze konto z mysqlem na ovh i spokojnie ci wystarczy.

* chyba że zaczniesz ostro promować swojego bloga, dodawać do katalogów, precli itd - wtedy booty google ewentualnie mogą ci trochę transferu pociągnąć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.