Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ROZW] GRANT w PHP
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
kyujitsu
Kod
mysql_query("CREATE DATABASE '$login' DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci");
    mysql_query("GRANT ALL PRIVILEGES ON '$login'.* TO '$login' IDENTIFIED BY '$uncrypted'");

Pierwsza linijka działa bez problemu, ale druga już niet. Często mam problemy z apostrofami, cudzysłowiem czy nawet `; i wiem, że zapewne źle to napisałem, tylko nie potrafie poprawić sad.gif zwykle siedzę w terminalu winksmiley.jpg i tam nie mam problemów.

Prosze o przeprawienie drugiej linijki na poprawniejszy kod, dziękuję... a na przyszłość nauczę się na tym przykładzie smile.gif
webdice
  1. <?php
  2. mysql_query("GRANT ALL PRIVILEGES ON '" . $login . "'.* TO '" . $login . "' IDENTIFIED BY '" . $uncrypted . "'");
  3. ?>

Popraw bbcode.
MMPrime
webdicepl, to co podałeś jest równoznaczne z kodem kyujitsu. Istnieje możliwość iż użytkownik za pomocą którego wykonujesz te zapytanie nie ma odpowiednich uprawnień, jednak daj echo mysql_error(); by się dowiedzieć co w trawie piszczy.
pyro
mi sie wydaje ze to powinno byc tak:
  1. <?php
  2. // usuniete apostrofy w niektorych miejscach
  3. mysql_query("CREATE DATABASE $login DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci");
  4.  mysql_query("GRANT ALL PRIVILEGES ON $login.* TO '$login' IDENTIFIED BY '$uncrypted'");
  5. ?>
kyujitsu
Cytat(pyro @ 24.04.2008, 09:00:20 ) *
mi sie wydaje ze to powinno byc tak:
  1. <?php
  2. // usuniete apostrofy w niektorych miejscach
  3. mysql_query(&#092;"CREATE DATABASE $login DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci\");
  4.  mysql_query(&#092;"GRANT ALL PRIVILEGES ON $login.* TO '$login' IDENTIFIED BY '$uncrypted'\");
  5. ?>

Dzięki pyro, Twój kod działa bezproblemowo smile.gif Wszystkim innym dziękuję za szybką odpowiedz smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.