Chciałbym ażeby div był odnośnikiem url, lecz po dodaniu: <a><div></div></a>, validator wskazuje na niepoprawność a i Internet Explorer nie obsługuje tego tak jak trzeba
MWL
4.05.2008, 15:34:13
Nie ma problemu, to jest bardzo proste do diva wpisz onclick="location=LINK;" gdzie link to oczywiście adres url, jeśli to nei działa zrób to tak
z tego co wiem to a nie jest elementem blokowym to też nie może przyjmować watrości szerokości i wyskokości!!
Crozin
4.05.2008, 15:40:26
Pierwsza linia stylów dla a: display: block - i już może
MWL
4.05.2008, 15:42:23
Oooo dobre, żeczywiście działa. Ale ja tam wolę javascriptu używać
Crozin
4.05.2008, 15:44:35
Używanie JS do obsługi podstawowej funkcjonalności strony to jak powiedzenie użytkownikom tel. kom. (ogólnie urządzeń mobilnych), przeglądarek bez/z wyłączoną obsługa JS "mam was w...."
Dodatkowo strona nie zostanie poprawnie zaindexowana (chociaż Google powoli zaczyna interpretować JS :])
MWL
4.05.2008, 15:48:35
no dobra, ale poweidz mi kto stosuje do żeczy takich jak divy w całości linków, poza tym nei wiem jak google bot zinterpretuje taki przykładowo kod:
jest wg mnie conajmiej dziwne - przecież ten <div> jest kompletnie niepotrzebbny Ale mniejsza z tym. (nie mówię przy tym, że wstawianie <a> w każdy element musi być głupie :])
PS. rzeczy
MWL
4.05.2008, 15:55:54
Wiem o tym linku, ale jeśli chodzi o tego diva i mają być w nim linki to moja metoda jest chyba lepsza <lol>
Crozin
4.05.2008, 16:59:31
@MWL Twoja metoda nie jest lepsza. Dostępność (jedna z najważniejszych rzeczy na które powinno się zwracać uwagę przy projektowaniu witryny) kuleje przez to niemiłosiernie.
.radex
9.05.2008, 19:41:02
Poczytałbym o dostępności.
btw. o ortografii też.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.