Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [javascript] edytor tekstu na stronie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-JurekOgorek2-
Witam, czy wie ktos jak zrobic (skad pobrac) darmowy edytor tekstu na strone? Tzn. Chodzi mi o cos takiego jak np. tutaj na forum podczas dodawania tekstu, sa ikonki do pogrubiania tekstu itp., do koloru, i np. jak zrobie ENTER to mam normalnie enter bez potrzeby robienia <br> .... choci zeby obróbka tekstu byla jak wordzie a nie normalnym html

I jak ktos ma cos takiego to w czym to jest napisane? i na jakiej zasadzie to dziala? ze jak dam pogrubie tekst tutaj to mi potem automatycznie dodaje <b></b> w wybranym obszarze?

Pozdrawiam
-Artur-
TinyMCE, FCKEditor
sniezny_wilk
TinyMCE, darmowy, przykład: link
skowron-line
Popraw kolego tag w temacie bo z Java to nie ma nic wspolnego. to jest JavaScript
DD0C23
a wie ktos jak to zainstalowac? z manuala wychodzi ze wystarczy sciagnać i dodac taki kod jak ponizej w <head>

Cytat
<script language="javascript" type="text/javascript" src="../jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js"></script>
<script language="javascript" type="text/javascript">
tinyMCE.init({
mode : "textareas"
});
</script>

sciagam ten Main package ...

strone mam na templejtach ... moze trzeba cos jeszcze sciagnac bo tych plikow tam sporo jest questionmark.gifquestionmark.gif
erix
Wiem, że do siebie, ale jak raz odpowiedź. ;]

http://eriz.pcinside.pl/weblog/instalacja-...-manual-48.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.