Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Ramki - wysokość według strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Carveth
Robię stronę i wpadłem na pomysł by menu i wszystko było w zwykłym html a środek strony wyświetlający info mial wczytywać strony według linków. Wszystko ok. Zastosowałem ten kod

<iframe src="xxx.htm" width="100%" name="sr" frameborder="0" align="left" marginwidth="1" marginheight="1" height="100%" scrolling="no"></iframe>

Chcę by wysokość ramki dopasowywała się do treści stony tzn. że jak ma kilkadziesiąt linijek tekstu to żeby nie ukrywało tych danych tylko je wszystkie pokazywało bez pasku przewijania.

Macie jakieś rozwiązanie?
Cezar708
  1. <iframe scrolling="auto" />

więcej na HTML IFRAME TAG

Pozdrawiam
Carveth
Źle mnie zrozumiano. Chodziło o to by NIGDY nie pokazywało pasku przewijania ale jak już tak ustawię to dane zostają jakby ucięte a chcę by ich nie ucinało tylko w całości je pokazywało
erix
styl: overflow: show
?
Carveth
to jest ramka tongue.gif

wyjaśnię obrazkami

oto ramka strony zwykła (bez podania w kodzie jej wysokości)

a oto ramka bez suwadła

Jak widać nie wyświetla wszystkiego tylko ucina to. Nie chcę suwadeł lecz chcę by pokazało wszystkie dane bez podania wysokości konkretnej (bo jak będzie mniej danych to niepotrzebnie będzie pusty obszar) lub więcej (znów wytnie)
erix
Cytat
to jest ramka

Wybacz, moje niedopatrzenie. ;]

Jedyne wyjście, jakie tu teraz widzę, to użycie JS i uzależnienie height ramki od bodajże ramka.document.clientHeight.
Carveth
ehh javasript mi się kłania no ok ale czy ktoś da jakiś przykład takiego skryptu?
Carveth
Wielkie dzięki tongue.gif + 1 reputacji
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.