Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [xml][FLASH]Problem z playerem na stronie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
darkowski
Witam
Mam zainstalowany na stronie player mp3 "Free Flash MP3 Player" i wszystko działa poprawie tylko jak dopisuje do playlisty tytuł piosenki oraz ścieszke do niej to player i tak tego nie widzi tylko jest cały czas co było wcześniej czyli jedna demowa piosenka która była razem z programem i nie rozumiem dlaczego, nawet jak skasowałem tą piosenke z serwera to i tak ona była odtwarzana tak jakby cały czas była na serwerze.
Wytłumaczy mi ktoś o co w tym chodzi?
sniezny_wilk
Może gdzieś trzeba zmienić ścieżki dostępu.. Podaj link do strony na której wrzuciłeś tego playera w tagu tematu masz xml, pokaż więc xml'a z którego korzystasz.. nie jesteśmy jasnowidzami.
darkowski
Player jest tu http://niedojeby.lua.pl/index.php?module=pages&id=6 Piosenka która leci nie ma jej na serwerze a jednak leci

ścieszki chyba są dobre ale teraz to już sam nie wiem

playlist.xml
  1. <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
  2. <playlist version="1"
  3.   xmlns = "http://xspf.org/ns/0/">
  4.   <trackList>
  5.  
  6.       <track>
  7.           <location>mp3/demo.mp3</location>
  8.           <title>MP3 Player!</title>
  9.           <creator>E-Phonic</creator>
  10.       </track>
  11.  
  12. <track>
  13.           <location>mp3/01.mp3</location>
  14.           <title>Coś tam</title>
  15.           <creator>Blabla</creator>
  16.       </track>
  17.  
  18. </trackList>
  19. </playlist>

Jak widać są w playliście dwie piosenki wpisane a w playerze i tak tylko widzi tą pierwszą demową
sniezny_wilk
A link który masz w xml to co to jest ? to nie jest ścieżka do utworów ? Link który dałeś nie działa..
darkowski
nie wiem co to jest za link w playliście

Scieszka do pliku to jest napewno to
  1. <location>mp3/demo.mp3</location>
sniezny_wilk
Ale nie masz tych plików na serwerze.. wrzuć katalog mp3 i utwory tam gdzie jest swf. Ja widzę 2 utwory z tą samą nazwą, żaden nie działa.
darkowski
Na serwerze w katalogu mp3 mam jeden utwór o nazwie 01 a u mnie na serwerze leci posenka o nazwie demo której nie ma na serwerze

Teraz dodaje do playlisty plik 01 i sprawdź czy ci pójdzie bo u mnie napewno pójdzie ale zapewne demo którego nie ma na serwerze
sniezny_wilk
Ciągle to samo mam o czym pisałem wyżej, jak masz coś innego wyczyść cache przeglądarki i zobacz jeszcze raz.
darkowski
Już dodałem sprawdź
sniezny_wilk
Sprawdziłem headery zapytań i player próbuje otwierać plik z lokalizacji /mp3/demo.mp3. Wrzuć katalog mp3 tam gdzie masz plik index.php, czyli do głównego katalogu serwisu.
darkowski
no to tak mam w gółwnym katalogu

Chyba że jakieś hkody trzeba ustawić

I tak jak mówie pliku demo.mp3 nie ma na serwerze jest plik 01.mp3
sniezny_wilk
No i ten drugi plik nie działa, to że działa Tobie demo, to pewnie sprawa cachu przeglądarkowego, wyczyść cache i nie powinno działać. Usuń te demo.mp3 z listy. Player działa jak trzeba.
darkowski
czekaj usune te demo z playlisty i sprawdzisz czy działa ten drugi ok?

już
sniezny_wilk
On działa smile.gif mówię Tobie wyczyść cache smile.gif jak masz FF to: w menu Narzędzia jest opcja "wyczyść cache" lub kombinacja ctr+shift+del, Jeśli IE Narzędzia opcje i "usuń pliki..."

EDIT: działa winksmiley.jpg
darkowski
No i o to chodziło żeby u ciebie też działało

U mnie też działa dzieki

Widzisz takie proste to było a stracliśmy tyle czasu przy tym dry.gif

Tylko teraz co jak np dodam jakąś piosenke to zwykły user żeby tą piosenke mógł przesłuchać to będzie musiał usunąć cache bo jak nie usunie to nawet nie będzie wiedział że dodałem coś nowego
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.