Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]{php}{mysql}potrzebuje pomocy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-nikiel-
mam juz problem od dluzszego czasu iz nie umiem pobrac wynikow z bd mysql do zaplanowanego szablonu chodzi mi o to zeby kazda linia wynikow ukladala sie w odpowiednich miejscach w szablonie i zeby nie trzeba bylo robic tego recznie poniewaz wynikowjest duzo. Opisze: szablon to zamkniety kwadrat po lewej jest nazwa u dolu link do foto po prawej opis. Kazda linia jest identycznie zrobiona. Jak to zautomatyzowac PS wiem jak obsluzyc bd ale nie jestem wstanie zrobic tego automatu wyswietlania.
pozdrawiam dzieki
Shili
Z tego co napisałeś nie wynika praktycznie zupełnie nic. Jak masz odpowiednie zapytanie, które pobiera Ci wyniki, to umieszczasz je po prostu w kodzie html, ale ten kod warto by było zamieścić. Tak samo jak fragment kodu, za pomocą którego pobierasz te wyniki z bazy danych.
Pilsener
Robisz pętle, oto przykład:
  1. <?php
  2. $zapyt = mysql_query("select imie, nazwisko, from usery where przelozony='".$szef."'");
  3. $rows = mysql_num_rows($zapyt);
  4. $tresc.='<table>';
  5. for ($i=0; $i<$rows; $i++) {
  6.  list($imie,$nazwisko) = mysql_fetch_row($zapyt);
  7.  $tresc.='<tr'.$class.'><td class="center">'.$i.'</td> <td>'.$imie.'</td><td>'.$nazwisko.'</td></tr>';
  8.  }
  9.  $tresc.='</table>';
  10. ?>
- można też uzyć pętli while, foreach...
-nikiel-
dzieki pilsner zawsze lubilem jasne piwa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.