Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sprawdzanie zawartości innego pliku
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
bok
Witam,
Czy da się zrobić coś takiego?

Wyświetlona jest jakaś strona z napisami i jakimiś innymi bzdetami ale jakiś skrypt pewnie w js sprawdza zawartość innego pliku o nazwie: sprawdz.php, ale nie wyświetla jego zawartości na pierwszej stronie (tylko sprawdza) i jeśli w pliku sprawdz.php będzie napisane „zmien” to ta pierwsza strona się odświeży, a jeśli będzie coś innego napisane niż „zmien” to pierwsza strona pozostanie bez zmian, a i chodzi o to aby skrypt sprawdzał zawartość pliku sprawdz.php co 1 sekundę.

Dzięki z góry za odpowiedź.
Ociu
Nie. PHP działa po stronie serwera, a js po stronie przeglądarki.
bok
To wiem. ale chodzi o to aby skrypt js sprawdzał zawartość innego pliku.

Może inaczej to opisze:

Mam pierwszy plik w którym jest napisane: „napis 1” i zawarty w nim jakiś skrypt js sprawdza co 1 sekundę co jest w drugim pliku napisane i jeśli w drugim pliku napisane jest: „zmien” to pierwszy plik się odświeży, a jeśli w drugim pliku nic nie jest napisane albo napisane jest coś innego niż: „zmien” to w pierwszym pliku nic się nie zrobi tylko nadal będzie wyświetlany ten sam napis: „napis 1”.
tommy4
AJAXem zrobisz. Żeby pobierał dane z pliku test.php, który sprawdza co jest napisane w pliku 2 i na tej podstawie odświeżał przez AJAX i drugi plik .php plik pierwszy.
bok
Może i tak ale jak? bo ja nie mam zielonego pojęcia o AJAXie.
mike
To się naucz. AdvancedAJAX 1.1
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.