Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][SQL] Wyswietlanie ROW na podstawie ID do <div> lub nowe okno
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Grzeees
Witam.

To moj pierwszy post na tym forum. Jestem naprawde nowicjuszem jesli chodzi o php i sql, ale mam zapal i checi (no z umiejetnosciami gorzej).

Chcialbym stworzyc skrypt, ktory wyczyta z bazy, z danej tabeli wszystkie ID i przetworzy je w dropdown list, a tam z kolei po kliknieciu na dany wpis, ukaze sie albo w <div> albo na nowej stronie, tabela zawierajaca wszystkie dane z ROW, przypisane do danego ID.

O ile udalo mi sie skonstruowac dropdown list to nie wiem, jak wywolac to w <div> lub na nowej stornie (tu nie wiem jak skonstruowac od storny kodu php strone i jak przeslac do niej odpowiednie dane).

dzieki za wskazowki

moj kod php dla listy:

1. <td>Users</td>
  2. <td><?php
  3. $query = mysql_query("SELECT * FROM nazwatabeli ORDER BY id");
  4. echo '<select name="ids" style="width :500px">';
  5. while($row = mysql_fetch_array($query))
  6. {
  7. echo '<option name="'.$row['id'].'">'.$row['name'].', CMD: '.$row['cmd'].', Date: '.$row['StartDate'].'</option>';
  8. }
  9. echo '</select>';
  10. ?>
.radex
To ma związek z JavaScript'em, a nie z PHP. Ewentualnie możesz zamiast <option>(...)</option> dać <option><a href="(...)">(...)</a></option>, ale to nie będzie miało takiego efektu jak JS (AJAX)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.