Dzsiaj umiescilem nowy mod na forum: Zgloś do zmoderowania.
W kazdym temacie na gorze jest umieszczony link "Zgloś do zmoderowania". Klikniecie jego powoduje oznaczenie tematu, ktory ktos uwaza go nie zgodny z regulaminem, a tm samym powinien uw temat byc zmoderowany.
Temat taki zostanie specjalnie oznaczony - oznaczenie widoczne tylko dla moderatorow.
Osoba zglaszajaca to zostaje zapisana w bazie.
Jednak dla zwyklych uzytkownikow nie bedzie widoczne zadne zaznaczenie, wiec zglaszanie tematow jest anonmiowe - jedynie moderatorzy maja wglad w to kto to zgaszal.
Decyzja o zmoderowaniu bedzie ostatecznie nalezala do moderatorow.
Jezeli ktos bedzie ustawicznie zglaszal tematy, ktore nie sa nie zgodne z regulaminem bedziemy wyciagac konsekwencje wobec tej osoby.
Celem tego modu jest ulatwienie nam jak i wam zycia gdyz jak wiemy lazdy z nas moderatorow moze cos przeoczyc, a wszystkim zalezy na tym aby forum bylo na wysokim poziomie takze kulturalnym.
Tak, wiec jezeli jakis temat powinien zostac przez nas moderatorow/opieknuow/adminow

zmoderwany klikajcie na link
Proponuję zmienić komunikat wyświetlany po naciśnięciu na ten link (oraz po odznaczeniu) , na podobny do tego, jaki mamy po napisaniu posta.
Czyli dodać w nim linki do topicu oraz do forum.
Wydaje mi się również ze lepszym miejscem na ten link byłoby sąsiedztwo z linkiem 'śledź odpowiedzi w tym temacie' pod topiciem - w końcu ktoś musiał przeczytać temat, by wiedzieć, czy zasługuje on na zgłoszenie.
Dodatkowo warto by było by, jeśli pojawiły się jakieś posty tematy zasługujące na zmoderowanie (a co z poszczegulnymi postami? ) by po zalogowaniu się moderatora lub opiekuna (w zależności od forum?) wystakiwało okienko (rodem z powiadomienie o PW) z listą zgłoszonych topicków.
Ale ogólnie mówiąc - cieszę się, że zdecydowałeś się, Seth, za to wziąść - ten mod był i jest bardzo potrzebny.
spenalzo
3.01.2004, 03:09:05
Sugeruje dodać okienko do wpisania powodu moderacji, i ostrzeżenie o tym, że nie należy zgłaszać tematów do moderacji, bo temat jest głupi.
Bakus
3.01.2004, 04:05:43
Spenalzo ma jak zwylke świetne i wyjątkowo trafne pomysły...
W końcu moderacja polega na wielu czynnościach...
Można np. dodać jeszcze linki: "Zasugeruj przeniesienie wątku" i "Zgłoś do zamknięcia"...
...lub po kliknięciu na "Zgłoś do moderacji" można było by wybrać:
"przeniesienie | zmiana | usunięcie"
P.S. Po zablokowaniu wątku autor powinien mieć prawo do usunięcia go... (w celu uniknięcia kompromitacji)
Cytat
Proponuję zmienić komunikat wyświetlany po naciśnięciu na ten link (oraz po odznaczeniu) , na podobny do tego, jaki mamy po napisaniu posta.
Czyli dodać w nim linki do topicu oraz do forum.
Zrobione
Cytat
Wydaje mi się również ze lepszym miejscem na ten link byłoby sąsiedztwo z linkiem 'śledź odpowiedzi w tym temacie' pod topiciem - w końcu ktoś musiał przeczytać temat, by wiedzieć, czy zasługuje on na zgłoszenie.
Rowniez zrobione.
Cytat
Dodatkowo warto by było by, jeśli pojawiły się jakieś posty tematy zasługujące na zmoderowanie (a co z poszczegulnymi postami? ) by po zalogowaniu się moderatora lub opiekuna (w zależności od forum?) wystakiwało okienko (rodem z powiadomienie o PW) z listą zgłoszonych topicków.
Narazie zamiast tego na glownej stronie tam gdzie jest choc jeden topic do zmoderowania bedzie inna ikonka.
Cytat
Można np. dodać jeszcze linki: "Zasugeruj przeniesienie wątku" i "Zgłoś do zamknięcia"...
...lub po kliknięciu na "Zgłoś do moderacji" można było by wybrać:
"przeniesienie | zmiana | usunięcie"
Nie wiem czy to nie za duzo ale w przyszlosci sie o tym pomysli.
btw: Osoby nie zarejestrowane nie moga zglaszac tematow do zmoderowania.
SUPER!
Jeszcze jedna propozycja. Oprucz licznika, który pokazuje ile razy zgłąszany był dany temat, warto by było:
- pokazywać listę osób, które to zrobiły
- nie zliczać wielokrotnych kliknięć tej samej osoby
error
Nie działają linki zgłoś i odznacz jeśli właśnie napisałeś / edytowałeś posta w danym temacie.
'Łapią' dopiero za 2 razem.
Teraz pisze ten drugi mod do ocen postow.
btw: ze zglaszaniem danego postu do zmoderowania bylo by duzo pracy poza tym trzeba bylo by takie posty odznaczac co tez by zajezlo nieco czasu, wiec mysle, ze narazie nieh zostaniezaznaczanie tematu.
w sumie masz rację. Żadko kiedy konieczna jest zabawa z konkretnymi postami, a było by to znacznie bardziej skomplikowane.
Również takie oznacznie tematów jest w zupełności wystarczające, co oznacza, że można raczej zrezygnować z wyskakującego okienka.
Popraw tylko ten błąd z 'nie załapywaniem'
kwiateek
3.01.2004, 10:58:10
Cytat
W kazdym temacie na gorze jest umieszczony link "Zgloś do zmoderowania".

Chyba na samym dole.
Poza tym nie łatwij było zainstalować moduł
Report Post?
Pozdrawiam.
itsme
3.01.2004, 11:10:05
za ten czerwony kogos powiesic :-)
Cytat
Cytat
W kazdym temacie na gorze jest umieszczony link "Zgloś do zmoderowania".

Chyba na samym dole.
Cytat
Cytat
Rowniez zrobione.
Cytat
Poza tym nie łatwij było zainstalować moduł Report Post?
Byc moze i tak ale skoro tyle modow wprowadzonych bylo napsianych przez nas to dlaczego i nie ten ?
a mi sie czerwony podoba
A w sumie po co używać dużych modów, jak wystarcza mały, własny i pewny?
Zlozylem zapotrzebowanie do xenki na nowe ikonki
bamboos
8.01.2004, 21:55:46
Witam!!
Przed chwilą udało mi się przez przypadek zgłosić do zmoderowania jeden z tematów i nie miałem żadnej możliwości potwierdzenia czy odwrócenia mojej akcji. Wiem, że takie rzeczy zdarzają się żadko, ale coś w rodzaju: "Tak chcę zgłosić ten post" i "Nie to była pomyłka", może wykluczyło by takie sytuacje??
Przepraszam za "zamieszanie"...
cichy
8.01.2004, 22:07:00
Cytat
Witam!!
Przed chwilą udało mi się przez przypadek zgłosić do zmoderowania jeden z tematów i nie miałem żadnej możliwości potwierdzenia czy odwrócenia mojej akcji. Wiem, że takie rzeczy zdarzają się żadko, ale coś w rodzaju: "Tak chcę zgłosić ten post" i "Nie to była pomyłka", może wykluczyło by takie sytuacje??
Przepraszam za "zamieszanie"...
Nie przejmuj sie. Mnie też sie to zdażyło.
Przez przypadek kliknołem na linka i .... ups .. zgłoszono do poprawienia ..
Napisałem PM że sie pomyliłem i zeby nie odebrali tego jako złośliwość.
Pozdri
OK. Dodam w weekend Tak/Nie po kliknieciu na link.
menic
8.01.2004, 23:48:07
Cytat
OK. Dodam w weekend Tak/Nie po kliknieciu na link.
to zeby nie czekac na załadowanie strony z puyaniem daj alert w JS OK i Anuluj
Alert chyba ma tylko OK ?
spenalzo
8.01.2004, 23:57:46
Bez przesady - ta strona nie waży 100kb i nie wywołujesz jej kilkanaście razy na dzień.
menic
9.01.2004, 00:21:46
Kod
<script language="javascript">
<!--
function confirm(adres)
{
if(confirm("Treść komunikatu"))
{
window.location.href= adres;
}
}
//-->
</script>
i link
Kod
onClick="javascript:confirm('http://example.com')"
cichy
9.01.2004, 12:37:37
Cytat
Bez przesady - ta strona nie waży 100kb i nie wywołujesz jej kilkanaście razy na dzień.
Zgadzam się z przedmowcą.
Niech potwierdzenie będize tradycyjne a nie jakieś tam JS
Pozdro
a mi sie wydaje ze js w zupełności wystarczy. W końcu to nie jest tak mało wyrazny link, by zbyt często się zdazyło, ze ktoś kliknie w niego 'przez przypadek'
Mod zostal juz zmieniony.
Poza konecznioscia potwierdzenia zgloszenia trzeba takze napsaic powod.
nadal zdaza się, że link 'zgłoś' nie łapie za pierwszym razem, powodując tylko przeniesienie na początek (pierwszą stronę) wątku.
Poza tym - zmiany bardzo mi się podobają
Tez to zauwazylem i troche mnie to dziwi :/ No ale jeszzce sie temu blizej przyjze i poprawie
to prawda - jest to dziwne. A dzieje się zazwyczaj wtedy, gdy własnie edytowałem/pisałem posta w danym wątku, a potem chciałbym od razu go zgłosić.
Jakieś dane przechowywane w sesji?
menic
14.01.2004, 01:39:30
A moze dac liste wybory/checboxy z gotowymi uzasadnieniami
Ale jestem leniwy
spenalzo
14.01.2004, 01:46:40
W sumie to tak... najczestsze powody:
- brak bbcode
- nie to forum
- głupota
Seth
20.01.2004, 13:35:09
Aby ukrucic "sprawdzanie" jak dziala ten mod tutaj jest obrazek jak to wyglada od strony moderatorow:
Jeszcze raz przypomne: tylko moderatorzy widza tego rezultat, wiec prosze powstrzymac sie od testow
spyyder
21.01.2004, 15:25:17
proponuje aby wszyscy userzy ogladajacy dany tematy widzieli czy juz ktos zglosil temat do zmoderowania (po co ma zglaszac 25 osob??) .
to taka drobna sugestia.
Bakus
22.01.2004, 02:01:54
Pomysł całkiem niezły, ale mniewam iż narazie jest mało przydatny...
Bora
19.03.2004, 11:53:32
hmm chyba cos sie skopało bo teraz po zgłoszeniu do zmoderowania nie wyskakuje okienko pytające o komentarz i nie wiadomo czy wogóle zostało to zgłoszone.
Majdan
19.03.2004, 16:50:31
Moim zdaniem jeżeli ktoś kliknął na link 'Zgłoś do zmodernizowania', wpisał powód, i kliknął 'OK', to po co potwierdzenie :?:
Bora
19.03.2004, 16:58:13
no dobra ale widze że przekierowało mnie na link
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=XXX&modthis=set a mam wyświetlony normalnie temat. Nie ma pola do wpisania komentarza
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.