Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [World Wide Web] Jakie lepsze rozwiązanie?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Babcia@Stefa
Witam, jakie waszym zdaniem jest lepsze rozwiązanie.

Np. mamy program, a do niego masę wtyczek na pewnej stronie.

1. Czy lepiej klikać "Dodaj wtyczkę", a następnie zainstaluj wszystkie

czy

2. Zainstaluj wtyczkę - odrazu, bez listy wtyczek do zainstalowania

Co jest wygodniejsze Waszym zdaniem, i lepsze?

Mi się wydaje że to pierwsze, ale zawsze warto się zapytać, to chyba nie grzech się zapytać biggrin.gif

Dziękuję, Babcia@Stefa
dr_bonzo
Dowolnie, byleby nie kazalo resetowac programu po instalacji kazdej wtyczki osobno. I zeby wystarczyl tylko "1 klik" do instalacji [jak np. w winampie, firefoxie], bez recznego wrzucania plikow itp.
Babcia@Stefa
Tu chodzi o bardzo wygodny system instalacji poprzez stronę internetową (zdalna instalacja skryptów na stronie ^^, - pobieranie oraz wypakowywanie z zipa, rar, gzipa), niezłe co? biggrin.gif

@edit
Wchodzisz np. na hotscripts.pl i po koleji szukasz skryptów. Klikasz w zakładkę która dodaje do listy instalacji, kiedy wybierzesz już wszystkie potrzebne Ci skrypty klikasz w zakładkę Instaluj. (Mój serwer wysyła listę plików, a serwer zdalny pobiera tę listę - linki, oraz pobiera te linki i wypakowywuje pliki)

@edit
Zastrzegam sobię kopiowania pomysłu biggrin.gif - wiem że to pewnie ktoś zrobi (już miałem taką sytuację)

Dziękuję, Babcia@Stefa
scanner
Pomysł ciekawy aczkolwiek samo instalowanie skryptów to nie wszystko.
I niewiele ma wspólnego z wtyczkami.

A zastrzegać to sobie możesz tak ci po przyjacielsku powiem - póki tego nie zastrzeżesz/opatentujesz prawnie, podlegasz prawu dżungli.
IMHO w zasadzie nie chroni Cię nawet żadna licencja - bo to tylko twoja nieopracowana w jakikolwiek sposób koncepcja, czy pomysł.
Moli
Ciekawy jestem jak napiszesz takie coś ? Ile zainstalowanych skryptów wytrzyma Twój serwer ?
Cytat
niezłe co?

Nie wydaje mi się smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.