Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konto premium - jak zrobić.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
elmasterlow
Cześć. Mam pytanie, jak / gdzie założyć jakieś konto by móc udostępnić w grze konto premium za pieniążki? Chodzi mi o coś takiego jak komandor w ogame / inne premia w grach. Mam swoją grę i z chęcią bym coś takiego wdrożył.
kallosz
konto w systemie platnosci a w grze to twoj programista musi zrobic ;]
sniezny_wilk
1. Musisz mieć konto w jakimś programie udostępniającym płatności on-line typu dotpay dawne allpay.
2. Pobierasz dokumentację i czytasz - tam jest prawie wszystko wyjaśnione, również jeśli chodzi o względy techniczne.
3. W praktyce i w 90% przypadków wygląda to tak (jeśli mówimy o SMS), system generuje Tobie jakieś 200/400 kodów, wrzucasz je do MySQL'a i gdy user wysyła SMS'a system podaje mu kod z puli już wygenerowanych, ty sprawdzasz u siebie w bazie, dajesz dostęp (surowce, cokolwiek) i usuwasz z bazy. Jeśli chodzi o transakcje on-line (banki) to jest inny system - a jaki, w dokumentacji jest pewnie napisane, to nie jest trudne winksmiley.jpg
LonelyKnight
Ewentualnie integracja z czymś ~ platnosci.pl jednak nie podpisują umów z osobami fizycznym - musisz założyć działalność, choć i tak Cię to czeka jeśli chcesz pobierać płatności za grę.
sniezny_wilk
Cytat(LonelyKnight @ 10.06.2008, 07:09:18 ) *
Ewentualnie integracja z czymś ~ platnosci.pl jednak nie podpisują umów z osobami fizycznym - musisz założyć działalność, choć i tak Cię to czeka jeśli chcesz pobierać płatności za grę.

Nie wiem jak teraz, ale kiedyś w dotpay'u nie trzeba było mieć działalności winksmiley.jpg
LonelyKnight
Tak, Paypal nie wymagał działalności... ale platnosci.pl to "torchę" większe możliwości i jakość także mają swoje wymagania smile.gif Poza tym celują w klientów biznesowych smile.gif
elmasterlow
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. To mnie nakierowalo. Miłego wieczorku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.