Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konversja plików video do .flv po stronie serwera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Witam
Chciałbym sie dowiedzieć jak dokonać konwersji pliku graficznego avi,mpeg, divx itp....do pliku flv który może być wyświetlany przez flashowego web playera.
Podobno jest jakaś biblioteka na serwerze która się tym zajmuje, jednak nie znalazłem tego....

Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam
be2k
biblioteka ta zowie sie ffmpeg
odpalasz ja z dpowiednimi parametrami np. funkcją exec()
dziękuje, jeszcze tylko szybkie pytanie czy ta biblioteka jest normalnie dostępna na hostingach współdzielonych? np na home.pl? czy to już tylko dedyki?
sniezny_wilk
Cytat(Avatarus @ 11.06.2008, 07:55:13 ) *
dziękuje, jeszcze tylko szybkie pytanie czy ta biblioteka jest normalnie dostępna na hostingach współdzielonych? np na home.pl? czy to już tylko dedyki?

Tylko na dedyki i VPS'y
no to nieładnie.......
no nic dziękuje za informacje
Pozdrawiam
sniezny_wilk
Cytat(Avatarus @ 11.06.2008, 08:08:09 ) *
no to nieładnie.......
no nic dziękuje za informacje
Pozdrawiam

VPS to koszt jakiś 23 zł m-c, nie tak dużo, a doinstalować można wszystko smile.gif Raczej żadna firma hostingowa nie zainstaluje jednego programu po to, żeby mógł jeden user korzystać, zwłaszcza home.pl smile.gif
no tak tylko ze to musi być serwer z dobrymi parametrami bo ma to być strona coś a'la wrzuta, maxior (aż sie boje napisać ^^) youtube

Ciężko będzie w Polsce znaleźć dobry hosting do tego.
Jeśli jednak macie jakieś propozycje to chętnie wysłucham smile.gif
sniezny_wilk
Cytat(Avatarus @ 11.06.2008, 08:17:24 ) *
no tak tylko ze to musi być serwer z dobrymi parametrami bo ma to być strona coś a'la wrzuta, maxior (aż sie boje napisać ^^) youtube

Ciężko będzie w Polsce znaleźć dobry hosting do tego.
Jeśli jednak macie jakieś propozycje to chętnie wysłucham smile.gif

To raczej temat na inny dział winksmiley.jpg ja dodam, że lepiej kupić coś taniego w Polsce i patrzeć czy serwis chwyci, jak nie to będziesz stratny kilkanaście zł, najwyżej kilka setek, a jak tak to kupi się lepszy. Po co płacić np 300/400 euro/$ jak serwis (nie życzę tego oczywiście) może okazać się klapą ? Tyle mojego offtopu..
racja zacznę więc nowy topic smile.gif
Oto Link: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=95677
dziękuje za porady
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.