Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc w opisie.
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
slyerrr
Witam , otóż na studia muszę przygotować 3 projekt a w niektórych zagadnieniach nie bardzo wiem o co chodzi, projekt napiszę sam tylko chciałbym by mi ktoś przybliżył parę kwestii bliżej.

Mam tam parę punktów ale podam ich niewiele bo większość rozumiem .

1. Teksty - artykuły wyświetlane są z plików XML konwertowanych do HTML przy pomocy arkuszy styli XSL. Przetwarzanie można wykonać po stronie serwera wykorzystując odpowiednie biblioteki (zalecane), względnie po stronie przeglądarki wysyłając plik XML i XSL.

Mam zastosować tutaj protokół SOAP ? Ogólnie nie za bardzo rozumiem ten pierwszy punkt więc chciałbym o przybliżenie go.

4. Artykuły zapisane są w oddzielnych plikach w odpowiednich katalogach, a informacje o katalogu i nazwie pliku zapisane są do bazy.

Artykuły nie mam zapisywać w bazie danych a jedynie odnośnik do pliku z artykułem w bazie danych tak? a artykuł przesłać na serwer jakimś skryptem do wysyłania tak??

Projekt będzie wykonany w PHP oraz z użyciem bazy danych SQlite ;

Dziękuję z góry za każdą odpowiedź.
Inzabi
1. Tu masz podstawy http://fatcat.ftj.agh.edu.pl/~wojna/ref/?site=6

4. Tak, treśc artykułów trzymasz w plikach, a w bazie tylko informacje o dostępie. Na przykład, robisz sobie strukturę katalogów kategoriami artykułów a nazwę pliku możesz miec albo ID arta w bazie, albo jego tytuł, albo jakiś ciag znaków, md5, hash czy co tam chcesz, a w bazie zapisujesz kategorie i nazwę pliku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.