Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS] Centrowanie zdjęć
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
piraciq
Witam

Mam sobie takie style

1. #galeria { clear: both; width: 500px; background-color:#666666; margin:0,auto;}
  2. #fotki { float: left; margin: 0 10px 10px 0; height: 2px; }
  3. #fotki a { border: 1px solid #DFBE8F; padding: 2px; display: block; }
  4. #fotki a:hover { background: #DFBE8F; }
  5. #fotki img { display: block; border: 1px solid #DFBE8F; }

i teraz html

1. <div id="galeria">
  2. <div id="fotki">zdjecia</div>
  3. </div>

niby dziala z tym ze przyjmuje align do prawej a ja chciał bym wycentrowac obiekty.

poprawka mała literowka
JoShiMa
Ale chcesz wycentrować <div id="fotki"> (nawiasem mówiąc masz tu błąd w id) wewnątrz <div id="galeria">, czy obiekty wewnątrz <div id="fotki">?

Spróbuj text-align: center. W pierwszym przypadku dla #galeria w drugim dla #fotki
piraciq
chodzi mi o wycentrowanie zawartosci #galeria
JoShiMa
No to
  1. #galeria { clear: both; width: 500px; background-color:#666666; margin:0,auto;text-align: center;}
  2. #fotki { float: left; height: 2px; }

Trzeba usunąć lub zrobić symetryczną wartość margin w #fotki
piraciq
nietety nic z tego :/

http://www.ustron.com.pl/test2/index.php?m...ow&folder=1
Shili
Wywal w cholerę znacznik center. Potrzebny tam jest jak psu piąta noga. Wywal każde div id="fotki" - wyjaśnienie - patrz na center.
W stylach dla #galeria ustaw text-align: center;
piraciq
No dziala ale jest problem

wyglad jest inny a ma byc tak jak jest obecnie
Shili
Taki jak jest obecnie nie za bardzo będzie z wyśrodkowaniem zdjęć "po ludzku". Zdjęcia są elementami blokowymi u Ciebie, a środkowanie ich jest trudne, zwłaszcza jeśli chcesz mieć wyśrodkowanych kilka elementów blokowych.

Jeśli szerokość tej galerii będzie stała, to możesz dodać do #galeria padding-left: 10px; i odjąć 10px od szerokości galerii.
piraciq
No to powiedzmy ze osiagnelem to co chcialem dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.