Cytat(Shili @ 30.06.2008, 09:56:50 )

png
Chodzi ogólnie o to, żeby popróbować wszystkie możliwe ustawienia tak, aby spadek jakości był jak najmniej zauważalny.
R$ozumiem i tak robię ale nadal wychodzi zbyt dużo KB

Cytat(Shili @ 30.06.2008, 09:56:50 )

Masz tam pewnie takie opcje jak adaptatywny/selektywny/web itd (musiałabym zmienić na polski i zrestartować, nie chce mi się) adaptacoś tam zajmuje najmniej, przy praktycznie niezauważalnym spadku jakości. W tym następnym okienku (poniżej) wybieraj, jeśli możesz pierwszą opcję (brak ditheringu, czy jak to tam po polsku się zwie).
Zmniejszaj liczbę kolorów, obserwując spadek jakości - do takiego pułapu, że jeszcze tego spadku nie widać, ale na rozmiar obrazka to wpływa. Tak samo z "web snap" - ostatnia pozycja po prawej. Ustawiaj na coraz większy i uważnie obserwuj co się dzieje z obrazkiem.
http://www.pckurier.pl/archiwum/art0.asp?ID=4759 - masz kilka przydatnych prócz psa narzędzi, dzięki którym możesz zmniejszyć rozmiar grafiki.
Dzięki za linka, poczytałem sobie. Ale nadal mam problem - za duże grafiki..
Jeżeli wybieram png-24 to praktycznie nie mam co kombinować - są tylko dwie opcje do wyboru (z przeplotem i przezroczystość). W png-8 są dostępne:
1. lewa strona
- z przeplotem (checkbox)
- kanały (wizualna, selektywna, adaptacyjna, ograniczony, specjalna i jeszcze kilka które na pewno nie wykorzystam)
- poniżej checkbox - przezroczystość
- select (bez ditheringu, dithering dyfuzyjny, dithering przezroczystości wzorka i dithering przezroczystości szumu)
2. prawa strona
- (checkbox) z przeplotem
- kolory (max 256)
- dithering (max 100%)
- otoczka
- wartość
- web
Może tak będziesz w stanie podać dokładnie co i jak Ty ustawiasz?
Co to jest ten dithering i kanały (adaptacyjny itp) ?