mam taki kodzik:
<script type="text/javascript"> function licz(aform){ aform.wartoscn1.value = zaokraglenie(parseFloat(aform.ilosc1.value) * parseFloat(aform.cenan1.value)); } function zaokraglenie(wartoscn1) { wartoscn1 = wartoscn1 * 100; var wynik1 = Math.round(wartoscn1)/100; return wynik1; } function zaokraglenie(liczba) { liczba = liczba * 100; var wynik = String(Math.round(liczba)/100); return wynik; } </script> <script type="text/javascript"> function liczv(aform){ aform.kvat1.value = zaokraglenie(parseFloat(aform.wartoscn1.value) * parseFloat(aform.vat1.value)/100); } function zaokraglenie(kvat1) { kvat1 = kvat1 * 100; var wynik = Math.round(kvat1)/100; return wynik; } </script> <script type="text/javascript"> function liczb(aform){ aform.wbrutto1.value = zaokraglenie(parseFloat(aform.wartoscn1.value) + parseFloat(aform.kvat1.value)); } function zaokraglenie(wbrutto1) { wbrutto1 = wbrutto1 * 100; var wynik = Math.round(wbrutto1)/100; return wynik; } </script>
liczy i zaokrągla ok ALE!
jak wcisnę przecinek to nie liczy po przecinku trzeba wcisnąć kropkę i wtedy jest ok
1. Jak zrobić aby obliczało z przecinkiem lub (znalazłem to w php) aby sam się zmieniał przecinek na kropkę?
2. Zaokragla się do 2 miejsc po przecinku ok ALE! jak zrobić aby gdy nie ma po przecinku groszy wyglądało tak 100,00 a nie tak 100
z kropką wykombinowałem (znalazłem w necie)
l='123,456'; l=l.replace(',','.'); l=parseFloat(l); alert(l);
ale może ktoś wie jak dodać te zera po precinku przy całkowitych liczbach?