Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]Logowanie=problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kowal199306
Mam taki kod umożliwiający zalogowanie się na stronie
CODE

<?php
session_start();
session_register("zalogowany");

if(empty($_SESSION["zalogowany"]))$_SESSION["zalogowany"]=0;

mysql_connect("localhost", "root", "krasnal")or die("Nie można nawiązać połączenia z bazą");
mysql_select_db("logowanie")or die("Wystąpił błąd podczas wybierania bazy danych");

function ShowLogin($komunikat=""){
echo "$komunikat<br>";
echo "<form action='fanklub.php' method=post>";
echo "Login: <input type=text name=login><br>";
echo "Hasło: <input type=text name=haslo><br>";
echo "<input type=submit value='Zaloguj!'>";
echo "</form>";
echo "<p align=\"center\" style=\"color: #FFFFFF; font-family: 'Times New Roman'; font-size: 12px; margin-left: 4px; margin-right: 4px\">Je¶li nie jeste¶ zarejestrowany, <a href='rejestruj.php'>tu znajdziesz formularz</a></p>";
}
?>
<?php
if($_GET["wyloguj"]=="tak"){$_SESSION["zalogowany"]=0;echo "Zostałe¶ wylogowany z serwisu";}
if($_SESSION["zalogowany"]!=1){
if(!empty($_POST["login"]) && !empty($_POST["haslo"])){
if(mysql_num_rows(mysql_query("select * from users where user_login = '".htmlspecialchars($_POST["login"])."' AND user_haslo = '".htmlspecialchars($_POST["haslo"])."'"))){
echo "Zalogowano poprawnie. hehe kliknij><a href='fanklub.php'>tutaj</a> aby przej¶ć dalej";
$_SESSION["zalogowany"]=1;
}
else echo ShowLogin("Podano złe dane!!!");
}
else ShowLogin();
}
else{
?>
Gratulacje! Zalogowałeś się pomyślnie! Możesz przejśc teraz do innych podstron, np. do <a href="stronka.php">tej</a>
<br><a href='fanklub.php?wyloguj=tak'>wyloguj się</a>
<?php
}
?>
Jeste¶ zalogowany jako <?
echo "$login";
?>

Co mam zrobić aby nazwa zalogowanego użytkownika była cały czas widoczna a nie znikała po przejściu na podstronę lub odświeżeniu. Proszę o pomoc.
qba10
Ja bym zapisał to w sesje następnie jakoś inludował to sesjse do wszystkich podstron i wyświetlał w echo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.