Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Flash MX
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
fryk
Trudne to?

Ciezko zrobic takie menu -> http://macromedia.com ?

pozdr!
SonGoace
Jesli znasz sie na flashu to łatwo ! jesli nie to trudno biggrin.gif
Seth
SonGoace: takie posty nadaja sie tylko do smietnika angrysmiley.gif

fryk: Nie bedziesz iwedzial dopuki nie sprobujesz. Ogolnie flash jest prosty jednak co bardziej zaawansoawne rzeczy wymagaja znajomsci ActionScript - jezyka skryptowego we Flashu - ale jak wszystkiego mozna sie nauczyc.
Kiedys podobne menu udalo mi sie zrobic po tygodniu nauki Flasha, wiec nie jest trudny winksmiley.jpg
splatch
Dla mnie nie jest problemem napisanie oskryptowania, nawet we flash'u smile.gif. Największy problem to grafika, bo do niej to nie mam ja za nic talentu ;]. No ale jeśli na prawdę chcesz takie menu zrobić to zajrzyj na:
www.flashzone.pl i pobierz nieoficjalnego manuala do Flash'a 5
www.flash-by-webmaniak.prv.pl
tomilipin
JejQ... to menu to jeszcze nic. Ale dziwię że strona Macromedii ma tak slbe menu, przecież ludzie tworzą we Flashu takie rzeczy że aż w głowie się nie mieści!
A w tym menu to ActionScriptu jest bardzo mało! Te same efekty uda się uzyskać w HTMLu, jedyną różnicą może być brak identycznej animacji: wygasania buttonów, fade-in w linkach ale i z tym można się pobawić w GIFach. Do zrobienia podobnego menu przydadzą Ci się jeszcze www.flashkit.com i www.flashroom.com. Mistrzostwo Flasha: www.2advanced.com, www.swift3d.com, www.soundperformance.co.uk, a więcej znjdziesz w linkach na podanym już wcześniej FlashZone. Zajrzyj np. na www.republika.pl/dzierzbol i powiedz co sądzisz o tej stronie i o menu: to projekt mój i mojego kolegi na stronę o StarCrafcie.
Majdan
Flasha znam dość dobrze. Menu Macromedii jest banalnie proste.
Ale po co jej lepsze :?:
Nie ma sensu robienia wielkich efektów, jeżeli jest mało miejsca i trzeba dużo pokazać.
Jej menu jest najlepszym jakie mogła zrobić w swoim przypadku :wink:
matys
Mnu proste i ładne, jak mówił któryś z poprzedników z samym oskryptowaniem nie ma problemów, jednak grafika to już coś z innej beczki, do czego ja np nie mam żadnego talentu.
Wracając do menu z macromedi, ludzie zamieszczajacy menu z lepszymi efektami musieli liczyć się z tym iż im lepsze menu tym strona dłużej bedzie sie wczytywać co zniecheciło by odwiedzajacych biggrin.gif
tomilipin
ale zawsze można wrzucić jakiś ładny preloaderek i wtedy user mógłby się patrzeć jak ściągają mu się kilobajty i jak skaczą procenty ściągniętego pliku tongue.gif Czas w którym plik się ściąga zawsze można wypełnić np. malutką, prostą grą.
Majdan
Menu to jest menu.
Można się domyśleć o co biega. :wink:
splatch
www.neostream.com - zobaczcie to biggrin.gif.
tomilipin
łeeee... jeśli chodzi o menu to nieco mało efektowne. Jedyne czym można się zachwycić to płynność animacji płomieni, poza tym- nic ciekawego...
Strasznie irytujący preloader!!! W kółko ta sama muza, nie wiem kiedy to się skończy bo ani nie widzę paska postępu, ani procentów, ani bajtów... nic.
Ale animacje... genialne! Ciekawe efekty dźwiękowe, wszystko rysowane we Flashu więc jakość bardzo dobra.

Strona ogólnie mi się podoba, w wykonaniu wydaje się być nietrudna, najtrudniejsze to chyba narysowanie tego wszystkiego i animacja.

Tylko to ładowanie... można to było inaczej rozwiązać... ale już nie będę o tym pisał, nie trzeba narzekać bo warto było czekać aż się załąduje ;]

Pozostaje tylko skonfrontować z http://www.ultrashock.com albo http://www.2advanced.com

EDIT: Ciekawe co powiedziałby użytkownik "Kanis" z forum Flashzone... jeszcze nie widziałem żadnej pozytywnej jego opinii na temat stron
fryk
albo to:

CUDENKO!! ----------> http://www.fullsail.com
matys
No no bardzo ciekawe manu, które zapewne wymagało dużej pracy ale i również umiejętności, wyobraźni ale też znajomości Action Scripta, ja za Chiny bym takiego nie zrobil laugh.gif
kubatron
Jeśli chodzi o takie menu to mozna powiedziec ze trudne nie jest, mozna to zrobic kilkoma sposobami........
Majdan
Trudne to nie jest. Ale pomysł jest dobry. :wink:
robert_b
Warto także zobaczyć to: www.xeofreestyle.com i potem wersję z lat wcześniejszych. To to jest pomysłowość!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.