tomilipin
19.03.2004, 20:09:00
Witam,
siedzę teraz w VB, zrobiłem własne, proste menu i mam przed sobą niejasności. Otóż to menu jest jakby wklęsłe... to wszystko przez poziomą białą linię znajdującą się pod menu. Przez nią zdaje się że menu jest pod resztą programu :/
Czy da się jakoś tą linię zlikwidować? Jak to zrobić?
Seth
19.03.2004, 23:24:41
Daj zzut tego okna.
tomilipin
20.03.2004, 09:50:32
na screenie najechałem kursorem na "Menu2". Jak widać pod każdą pozycją menu znajduje się biała linia- przechodzi przez całe okno programu. Chciałbym ją zlikwidować. Albo zmienić na inną, taką jak np. w Explorerze 6.0- (ciemny szary-biały) żeby wyglądało to jakoś lepiej a nie tak jak teraz...
Marusz
20.03.2004, 14:17:00
Tak sobie siedze i mysle... i wymyslilem, czy czasem nie uzyles kontrolki TabControl?
tomilipin
20.03.2004, 14:32:28
a ja nie wiem gdzie to jest...
możesz powiedzieć gdzie to się znajduje? Zaraz sprawdzę i odpiszę (sam szukałem ale w MenuEdtiorze tego nie ma, ani w formularzu...)
spenalzo
20.03.2004, 15:14:03
Proponuje żebyś zajął sie np. ogrodnictwem - bo z programowania nic dobrego nie wyniknie, skoro nie potrafisz szukać tylko o wszystko pytasz sie na forum...
PS. Poszukaj forum o VB, tam dostaniesz więcej odpowiedzi.
tomilipin
20.03.2004, 17:03:01
widzę że tu jest jak na Flashozne: na pytanie ludzie odpowiadają "przeczytaj manual", "poszukaj sobie", "już było na forum" itp... Jestem rozumną istotą i od tego zaczynałem- od szukania. A skoro nie znalazłem to się zapytałem. Ale dzięki za pomoc, już wiem że nie warto się nawet pytać :x
EDIT: a na pewno ktoś zna odpowiedź, może nawet Ty Spenalzo...
z drugiej strony rownie dobrze tez bym mogl pojsc na flashzone i pytac sie o php... Znajdz forum o VB, a pewnie dostaniesz odpowiedz od razu. Hydepark - rozmowa o wszystkim, ale to nie znaczy ze znajdzie sie ktos kto tobie pomoze. A tak na forum VB to napewno ktos ci pomoze... Ide na piwo.. 8)
Marusz
20.03.2004, 18:31:44
No! Niech idzie na forum o vb i powie, ze nie wie co to/gdzie jest kontrolka TabControl... dopiero posypia sie gromy i bedzie post: jestescie tacy sami jak na flashzone, php.pl, czat.onet.pl, 0800, etc.
Wybacz, kreska sama sie nie zrobila. Cos kliknales, panial? Przy nastepnych probach w VB krec jakis AVI, abys wiedzial co po kolei robiles i jak to odkrecic.
Majdan
20.03.2004, 19:16:19
Moim zdaniem lepiej jest szukać banalnej odpowiedzi na forum zajmujšcym się tego typu problemami. Ale to zależy tylko od szukajšcego, bo wyniki jakie uzyska sš dla jego korzyci. :wink:
tomilipin
20.03.2004, 20:02:12
Cytat
...Wybacz, kreska sama sie nie zrobila. Cos kliknales, panial? ...
otóż zrobiła się sama... Ściągnąłem przykłady programów właśnie ze strony o VB i w tych, gdzie było menu- kreska znajdowała się dokładnie tak samo jak u mnie. Mogę wnioskować że tak musi być, ale wiem że można to zmienić, nie wiem jak...
Marusz
20.03.2004, 23:34:43
Cytat
Cytat
...Wybacz, kreska sama sie nie zrobila. Cos kliknales, panial? ...
otóż zrobiła się sama...
Ściągnąłem przykłady programów właśnie ze strony o VB
Cholerna sprzecznosc widze. Mowisz, ze zrobila sie sama, a moim skromnym zdaniem, zrobil ja PRAWDZIWY autor programiku. Wybacz, ale inaczej nie pomozemy, bo ani Ty, ani my nie wiemy, jakie licho tam siedzi. Widzisz poza tym sam, ze brakuje Tobie podstaw obracania sie w VB - ktory jest pod tym wzgledem diabelnie prosty. Bylbym w stanie zrozumiec, ze nie wiesz jak napisac jakas tam funkcje, albo cokolwiek... a to? Moim zdaniem wystarczylo by tylko odpowiednio uzyc lewy klawisz myszki na formatce x1 i klawisz DEL na klawiaturze x1. Tyle. Wiecej we wrozke sie nie bawie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.