Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bezpieczne pobieranie z ftp z użyciem hasła
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Bora
Póbuje rozwiązać ten problem i niestety nie mam żadneg pomysłu.
Zależy mi na pobraniu pliku z ftp bez przesyłania jawnie hasła.
Doszedłem do wniosku że dla lepszego rezultatu możne ominąc php jezli chodzi o przesyłanie danych i jakoś w client-side wymusić pobieranie.
Zastanawiałęm sie nad językiem ale ciągle nie wiem co może pomóc.
Flash (nigdy sie nie bawiłem ale z tego co wiem podczas pobierania wyskakuje okienko winodowsa gdzie widać hasło) JS (też nie bawiłęm sie ale tutaj ukrycie danych wysłąnych z przeglądarki jest raczej niemożliwe).
Jak wy byście to rozwiązali??

Nie wiedzięłm gdzie to wrzucić bo problem dotyczy zarówko serwer-side ii client-side.
Seth
Jezeli dasz to u klienta to samo przez sie sie rozumie, ze i haslo musisz mu podac dlatego ni ema co kombinowac tylko uzyc do tego php, ktore pobierze dane z FTPa i wysle userowi.
Bora
znalazłęm coś takiego.
http://www.alishomepage.com/FTP/?lang=en&d...dispMode=normal
jest tam JS którego nie moge rozszyfrować a działa świetnie.
Może komuś sie uda?
orson
witam ...

cos nie bardzo sie postarles ... na dole strony pisze:
Cytat
(click here to get the php source of this FTP interface)

cya
Bora
doszedłem do tego po chwili jednak ta stronka korzysta z php do przesyłu plików, a mi zależy żeby wyeliminować php z tego . Chciałbym nawiązać bezpieczne połącvzenie serwer ftp - klient.
Seth
Cytat
doszedłem do tego po chwili jednak ta stronka korzysta z php do przesyłu plików, a mi zależy żeby wyeliminować php z tego....

Uzyj okienkowego klienta FTP tongue.gif

...nie da sie obejsc pewnmych rzeczy, wiec jezeli chcesz miec pewnosc, ze user nie bedzie znal hasla na FTP to musisz uzyc server-sideu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.