Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Reklamy google na podstawie zawartości tekstu.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Klycior
Cześć,

Czy istnieje możliwość umieszczenia reklam na swojej stronie na podstawie zawartości strony. Chodzi mi przykładowo że użytkownik zakłada temat: "Gdzie mi wydrukują koszulkę ?" a reklama będzie w jakimś stopniu powiązana z drukowaniem koszulek. Z tego co pamiętam coś takiego było możliwe. Wie ktoś może gdzie mogę znaleźć jakąś pomoc na ten temat ?
1010
Z tego co się orientuję to google robi to z automatu
Klycior
Owszem ale z tego co kojarzę nowi użytkownicy nie mają takiej możliwości.
Dopiero po uzbieraniu 70$ umożliwiają nam taką możliwość i właśnie nie wiem jak z tego skorzystać, no chyba że jestem w błędzie.
bim2
Klycior, chodzi o to że google dostosowuje reklamy do treści, ale ręcznie nie jesteś w stanie wymusić że tu i tu ma być reklama.
Klycior
Dzięki wielkie.

A powiedz mi większa skuteczność aby reklama trafiła w treść strony pewnie jest dla reklam tekstowych, tak ?
bim2
Oczywiście, reklam tekstowych jest zdecydowanie więcej niż graficznych więc i ich target będzie lepszy.
vokiel
Cytat(Klycior @ 19.12.2010, 21:17:07 ) *
Owszem ale z tego co kojarzę nowi użytkownicy nie mają takiej możliwości.
Dopiero po uzbieraniu 70$ umożliwiają nam taką możliwość i właśnie nie wiem jak z tego skorzystać, no chyba że jestem w błędzie.

Po uzbieraniu 70€ (być może tez $) google przelewa zarobione pieniądze, do tego limitu przechodzą na następny miesiąc.
bim2
Z tego co kojarze limit $ to 100, tylko euro ma 70 smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.