Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SVG w przeglądarkach
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
sazian
Witam,
dysponuje może ktoś informacjami na temat w jakim stopniu poszczególne przeglądarki wspierają SVG questionmark.gif
kryzz
Natywne wsparcie SVG
Firefox >1.5
Opera >8.5
Safari >3.0
Chrome

IE za pomocą Adobe SVG viewer i Renesis Player
everth
Dodając przy okazji że co prawda deklarują wsparcie ale zazwyczaj jest ono niekompletne i ten sam plik SVG może być inaczej wyświetlany w Chrome inaczej w Operze, inaczej w FF.
Zyx
Duże problemy mogą występować z obsługą czcionek, a przynajmniej zauważyłem, że tutaj jest najwięcej problemów i rozbieżności. Obecnie najlepiej jest chyba używać SVG do składowania edytowalnej wersji źródłowej i wykonywać eksport do formatu PNG.
sazian
dzięki za pomoc

a wie może ktoś czy działa pod IE9 questionmark.gif panowie z microsoftu bardzo się chwalą że działa(biggrin.gif) ale ja nie mam windy więc nie mogę sprawdzić

i jak wygląda sprawa z animacjami??
z tego co zauważyłem to działają jedynie pod operą i ff4(pod operą lepiej)
zegarek84
może to cię zainteresuje - przejrzyj też przykłady:
Raphaël—JavaScript Library
everth
To coś nowego. Zastanawia mnie jak oni to rozwiązali w IE6+, kiedy ja szukałem przenośnych rozwiązań skupiłem się na szablonach XSLT przekształcających SVG w VML ale tam jasno stawiali sprawę że nie wszystkie informacje zapisane w SVG można oddać w VML. Więc albo autorzy tutaj trochę przesładzają, albo ten ich lib używa jakichś dodatkowych filtrów w IE. W każdym razie ciekawe narzędzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.