Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Umiejętności planowania i budowania aplikacji
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
crazy191
Witam. Liczę na wasze podpowiedzi zaawansowani php'owcy. Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną i zostałem poinformowany żę będę podany testowi sprawdzającemu moją umiejętność planowania aplikacji.
Na co muszę zwrócić szczególną uwage? Programuje za pomocą wzroca MVC więc wiadomo kontroler, model, widok.
phpion
Zapewne chodzi o to, co robisz zanim zasiądziesz do pisania kodu. Chyba najlepiej wiesz co wówczas robisz - np. analizujesz wymagania, określasz ewentualne ograniczenia itd. Zapewne podczas tego testu, który będziesz przechodził będzie również sprawdzana umiejętność myślenia przyszłościowego. Często można wykonać dany element w sposób X mniejszym nakładem pracy, lub w sposób Y większym nakładem pracy. Drugie podejście zapewne zaowocuje w przyszłości jeśli dobrze przewidziałeś późniejszy rozwój aplikacji. To tak z grubsza smile.gif
Fantazyn
Jak znasz to świadomie wykorzystaj wzorce projektowe (tylko nie na siłę), może UML...

Bitches love UML : )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.