Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie przed maturą z informatyki
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
sweter
Witam,
matura z informatyki tuż-tuż a mnie zaczęły nachodzić wątpliwości jak przedstawić wyniki zadania (bo na każdej maturze takie jest) polegającego na wykonywaniu zapytań w bazie danych. Jako program użytkowy mam wybranego OpenOffice i MySQL.
Ale dopiero dzisiaj do mnie dotarło, że zapisując plik OpenOffice'owski (ten od baz danych oczywiście) to tak naprawdę w tym pliku są zapisywane odwołania do bazy danych smile.gif (nie pytajcie dlaczego mój mózg tak funkcjonuje, bo sam nie wiem smile.gif)
I teraz mam problem, bo nie wiem w jaki sposób zapisać to wszystko (tabele i kwerendy).
Przyszło mi do głowy, żeby wyeksportować całą bazę danych do pliku SQL (takiego jaki jest generowany w phpMyAdminie) i później zapisać plik OpenOffice'a i zaznaczyć, na arkuszu, że w pierwszym pliku jest zrzut bazy, a w drugim właściwy plik z zapytaniami.
Co o tym myślicie? Może znacie jakiś lepszy sposób na moją bolączkę?
Pozdrawiam smile.gif
ADeM
Jeśli chodzi Ci o openoffice'a, to jeśli zapiszesz cały projekt bazy w standardowym pliku, to będą tam również wszystkie "kwerendy".
sweter
Oczywiście, ale jeżeli na komputerze, na którym będzie sprawdzany mój egzamin nie będzie takiej samej bazy jaką ja utworzę na maturze, to wówczas kwerendy nie zadziałają.
Dla tego szukam jakiegoś alternatywnego (lepszego) rozwiązania smile.gif
ADeM
Nie mozesz miec bazy i kwerend w tym samym pliku?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.