Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php do nie-webowego zastosowania.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
krh2
witam,

jaka jest wasza opinia na ten temat? Wiadomo PHP jest wszechstronnym jezykiem, w miare prostym jezeli chodzi o podstawy, nie potrzebujacy kompilatora. Co sadzicie o zastosowaniu desktopowym dla PHP - jakies zadania stricte naukowe, skrypty uruchamiane z poziomu konsoli np. za pomoca jakegos BAT file. Spotkaliscie sie z takim rozwiazaniem czy lepiej uzywac do tego innych (jakich?) jezykow?
webdice
Jeśli PHP spełnia Twoje wymagania to czemu nie?
pedro84
Używaj tego, co jest dla Ciebie znane/wygodne.

Jasne, że w pewnych warunkach nie wszystko do wszystkiego się nada, ale jeśli tylko jest możliwość i chcesz użyć, to jak najbardziej.
thek
Używać - można. Czy jest i będzie to wydajne to już osona sprawa wink.gif Na szybko jednak mając do zrobienia jakąś pierdółkę, można go użyć. Na pewno jednak nie dogoni w wydajności języków kompilowanych, takich jak C/C++/C# czy tych opartych o JVM.
bim2
Niby w PHP można wiele, ale wreszcie spotkasz granice. smile.gif Ja taką napotkałem jakiś czas temu i całość przepisać musiałem na Jave. tongue.gif
Theqos
A potem spotkasz kolejną granicę i będziesz musiał wszystko przepisać w C wink.gif
Fifi209
Kolejna granica i assembler? ;]
thek
A potem to już matrix... I piszemy binarnie lub hexami biggrin.gif
peter13135
Ale po co używać do tego PHP? Czy nie wygodniej od razu C++ ? Wiadomo, że najpierw trzeba znać ten język, ale dla znającego PHP, nauka C++ nie powinna sprawiać problemów.
ixpack
chainreactioncycles.com (ponad 40k zamówień na tydzień) używa php/java/c - zarządzanie stockiem/podczas pakowania produktów do wysyłki. Niedawno wprowadzili też voice pick (imo nie wypał). Pracowałem tam - nie wiem co jest złego w php. Fakt wszystkiego nie zrobisz, ale daje radę lepiej jak niektóre "cuda w c++".

Mają 30 (teraz pewnie o wiele więcej - ponad rok tam mnie nie było wink.gif) stanowisk dla osób pakujących - oparte o web w kiosk mode. Działa bez zarzutów. Choć maszyny prasujące "kartony" często im gniotą towar hehe (php tu nie ma tongue.gif).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.