Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dlaczego nie mówisz mi swoich sposobów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
IIFF
Cytat
dlaczego nie chcesz mi powiedzieć, przecież nie wygadam.[...] inni za darmo mówią

Ostatnio koleś do mnie pisze z taką pretensją, to ja mu mówię że nawet gdybym wiedział to mu bym nie powiedział, wtedy wyrwał że inni za darmo opisują sposoby. Sami powiedzcie czy te sposoby są coś warte? Jak wyjaśniać noworodkom że nie ma sposobu by zarobić trzymając ręce założone i wierząc w ten sposób który dostali na tacy i nic poza tym nie robiąc.

Jakie znasz najlepsze przypadki? Bo to kopalnia absurdu z mojego doświadczenia.
Spawnm
Ale po co z kimś takim rozmawiać?
IIFF
Mam kontakt na wierzchu na mojej stronie, jestem gnębiony. smile.gif Jak to załatwić jednym postem by nikogo nie urazić?
skowron-line
Cytat(IIFF @ 6.12.2011, 02:04:24 ) *
Jak to załatwić jednym postem by nikogo nie urazić?

Napisz tak:
Kod
W stanach mówiłem pier*&$l się sam
!*!
skowron-line - punkt dla Ciebie biggrin.gif

IIFF - odpisuj że jak jego wiedza będzie wystarczająco duża, to będzie mógł robić za darmo.
cojack
po co odpisywać?
blooregard
Cytat(!*! @ 6.12.2011, 09:43:51 ) *
skowron-line - punkt dla Ciebie biggrin.gif

IIFF - odpisuj że jak jego wiedza będzie wystarczająco duża, to będzie mógł robić za darmo.

Temat znany i wałkowany wielokrotnie biggrin.gif

Ostatnio w jakimś wątku koleś też był bardzo zdziwiony, że mu nie chcę za darmo napisać całego skryptu, tylko mu dwie linijki przykładowe wkleiłem.
Daiquiri
Cytat(IIFF @ 5.12.2011, 23:48:07 ) *
(...) wtedy wyrwał że inni za darmo opisują sposoby.
To mu napisz, żeby poszedł do innych i nie zawracał Ci... guitar.gif

To jest po prostu kolejny przykład, w którym dominuje przekonanie, iż cudza wiedza jest/powinna być za darmo.
by_ikar
Odpowiedź prosta: skoro tam jest za darmo, to po wała mi zawracasz siedzenie? Idź tam gdzie jest darmo.
nospor
@IIFF a teraz za każdą tu udzieloną Tobie odpowiedź należy się 50zł... chyba nie sądzisz, że dzielimy się z Tobą tymi sposobami za darmo?
ixpack
Ja bym mu wkleił linki do php.net. + dopisek: "Ja bym użył tego" =]

Ps. Tylko nie zapominaj jak i Ty zaczynałeś... Chociaż tyle mu powiedz: jak Ty zacząłeś.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.