Cytat(SonGoace @ 2004-07-24 20:28:37)
Zdecydowałem ze wole kupić na raty coś lepszego o mam do was następne pytanie - czy a80 canona jest dobrym wyborem czy za tą cene mozna miec coś lepszego ? jesli tak to co ? prosze o propozycje - bede bardzo wdzięczny

A80 nie bedzie dobrym rozwiazaniem. Po pierwsze, od A60 rozni sie tylko matryca (naprawde sadzisz ze beda Ci potrzebne foty w 2272 x 1704?

chcesz robic odbitki 23x16cm ?) i zoomem cyfrowym (nie uzywaj tego w zadnym aparacie, psuje zdjecia). Optyka jest ta sama. Zastanow sie jeszcze ze 3 razy czy Ci potrzebna ta rozdzielczosc i czy jestes za nia w stanie zaplacic podwojna cene. Do domowych zastosowan naprawde nie widze sensu. Druga sprawa, to za pieniadze za ktore mozna kupic A80 mozna kupic lepszy aparat. A80 nie jest juz takim liderem w swojej klasie cenowej jak A60, ma tam juz wielu dobrych (a nawet lepszych) konkurentow, ktorych A60 nie ma. Wiec albo oszczedzac i bierzesz A60, albo idziesz na calosc i czytasz dalej

Za taka kase to juz wolalbym wziazc Olympusa C-740 z 10x zoomem optycznym. Bardzo fajny aparcik, a jak chcesz poznac inne mozliwosci za ta cene to sugeruje odwiedzic jakies forum o fotografii cyfrowej, tam Ci lepiej doradza. Ja orientuje sie tylko w takich do 1000zl bo swoj aparat prawie miesiac wybieralem (tzn upewnialem sie ze dobrze wybralem ;]), odwiedzajac rozne fora, czytajac recenzje itd. Lepiej tez poswiec na to troche czasu jak nie chesz zalowac zakupu, tutaj sie juz wiele nie dowiesz.
W ogole nie rozumiem jak mozna zadac takie pytanie na forum o php... co z tego ze to hydepark, to Tobie powinno zalezec na rzeczowej odpowiedzi, wiec powinienes je umiescic na odpowiedniejszym forum poswieconym tej tematyce.
Partyzant: osobiscie nie kupil bym HP'ka... dlaczego to juz pisalem. Ten drozszy model ma podobne parametry do A60 (ma wieksza matryce i wiekszy zoom cyfrowy, czyli prawie ze to samo jesli nie przewidujesz duzych odbitek) a jest drozszy od A60. Pozatym Canon bije HP jesli chodzi o optyke. Ile razy jeszcze mam pisac, ze do 1k nie ma nic lepszego niz A60?

Nie o to chodzi, ze chwale bo mam, ale chce Ci po prostu pomoc. Stracilem kupe czasu na czytanie o tym apracie i wszedzie, ale to wszedzie bez wyjatkow pisali, ze do 1k nie ma sensu brac czego innego. HP to sobie mozesz drukarke kupic...