Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: szukam gotowego open source
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
jbiz
hej, jak na moje mozliwosci mam dosyc wymagajacy problem do rozwiazania:
musze miec interaktywny kalendarz oparty na grafach gannta. stamtad musi byc dostep do mysql w obydwie strony, a sam kalendarz jest o tyle skomplikowany ze musi byc mozliwosc przeciagania na zasadzie drag-n-drop zadan na linie czasu i dowolnego 'rozciagania' czasu ich trwania.. calosc nie musi dzialac w przegladarce ale byloby pieknie gdyby jednak dzialalo. flash odpada bo nie umiem i nie cierpie, chyba ze jakiegos gotowca moglibyscie podsunac. podpowiedzcie cokolwiek, czo!
sztosz
Jak Przeciąganie to proponuje Java Script, albo bierz sie za jave, czy c++, bo jezeli to nie ma byc dostępne przez www to po co sie męczyc.
bartmag
Cytat(jbiz @ 2004-08-10 14:20:30)
calosc nie musi dzialac w przegladarce ale byloby pieknie gdyby jednak dzialalo.

No to raczej tylko Java. Nawet jak nie zadziała jako Aplet to jako aplikacja samodzielna. Generalnie spróbuj poszukać, albo zadać to samo pytanie tutaj:
pl.comp.lang.java .

Kiedyś coś takiego pisałem, miało współpracować z bazą. Troszku roboty, ale Java ma odpowiednie mechanizmy co by szybciej było snitch.gif
Bakus
hiehie albo całość postaraj się napisać w JavaScript...
Wystarczy tylko wszystko ładnie opracować (można użyć gotowych bibliotek do obsługi drag-n-drop) i pod koniec pracy z kalendarzem wszystkie informacje wysłać przez POST do skryptu php, który wszystko zinterpretuje i powrzuca do bazy...
Brzmi pięknie, ale to roboty od groma...
jbiz
hyh, dzieki
znalazlem dobra biblioteke javascript
http://www.walterzorn.com/dragdrop/dragdrop_e.htm
ale straszne palowanie byloby z tym bo glowne problemy to:
1) zagniezdzanie elementu kiedy jest w odpowiedniej pozycji (na linii czasu)
2) rozbijanie go na dwa jesli trafiamy na np. niedziele - czesc musi ominac niedziele i wskoczyc do nastepnego tygodnia
3) "rozpychanie" sie elementow jesli wcisniemy jeden miedzy dwa inne

bede cos kombinowal dzieki za komentarze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.