Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakie umiejętności wystarczą na pierwszą pracę z php?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
myfinancecompl
witam

Mam pytanie jak w temacie. Czy z samym PHP i HTML mam czego szukać? Czy trzeba jeszcze inne języki/narzędzia znać jak np javascript, SQL...

Jak długo PHP będzie jeszcze na topie?
Spawnm
Bez znajomości mysql pracy nie znajdziesz. Chyba że jako koder html/css.
woxala123
Tak. Zgadzam się z przedmówcą. Aha jeszcze jedne zajęcie napewno będziesz miał. Bedziesz parzył kolegom kawę..
Pozdrowienia.
d3ut3r
Zawsze możesz poszukać stażu, nawet bez znajomości SQL powinieneś dostać staż trochę popracujesz zobaczysz jak to wygląda w międzyczasie będziesz się na bieżąco uczył. Dobrze by jednak było gdybyś czuł się pewny w tym co już wiesz.
Niktoś
Cytat
Jak długo PHP będzie jeszcze na topie?

Bardzo długo.

Cytat
Zawsze możesz poszukać stażu, nawet bez znajomości SQL powinieneś dostać staż trochę popracujesz zobaczysz jak to wygląda w międzyczasie będziesz się na bieżąco uczył.

Oj ciężko będzie. Duża konkurencja.
greycoffey
Zależy jaką pracę z PHP - dla siebie na pewno starczy, w celach zarobkowych - zależy od tego, co trzeba zrobić wink.gif Bez znajomości SQLa trochę licho.
Znajomość Linuxa też jest na pewno plusem. Narazie, to wątpie czy ktoś by Cię przyjął do pracy , ale szukaj, zawsze będziesz miał doświadczenie. Przede wszystkim rozwijaj się ciągle i jaknajwięcej pisz.
myfinancecompl
Narazie nie szukam pracy w IT. Najpierw sie dobrze douczę. Dlatego pytałem o perspektywy php.
Niktoś
Cytat
Dlatego pytałem o perspektywy php.

76% stron internetowych na świecie pisanych jest w php-dlatego też php nie zniknie tak szybko, o ile w ogóle się to stanie.Sądząc po tej statystyce to będzie on dynamicznie rozwijany.
rzymek01
pożyjemy, zobaczymy wink.gif
!*!
Cytat(Niktoś @ 23.05.2012, 21:49:56 ) *
76% stron internetowych na świecie pisanych jest w php-dlatego też php nie zniknie tak szybko, o ile w ogóle się to stanie.Sądząc po tej statystyce to będzie on dynamicznie rozwijany.

PHP i dynamiczne? To brzmi jak Java i wydajność. Życzę sobie i Wam, aby PHP ktoś w końcu trzymał za mardę, to może wtedy się rozwinie i nie będzie tendencji spadkowej w przyszłości.

myfinancecompl - może nie kręci Cie PHP? Zostań przy kodzeniu html/css/js bez SQL to ciężko, dzisiaj nie tworzy się już CMS na plikach, bo zwyczajnie nie ma takiej potrzeby.

Zresztą jak zaczynasz... To rób cokolwiek, bierz jakiekolwiek zlecenia i jak możesz bierz referencje, pomimo że w PL nie są uznawane tak jak za granicą, ale przydatne np. jak składasz wniosek o dotacje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.