Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: UMOWA O ZACHOWANIU POUFNOŚCI
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
marcio
Czesc chcialem sie zapytac czy taki dokument: UMOWA O ZACHOWANIU POUFNOŚCI to jako tako n ie jest umowa tylko poprostu dokument ktory swiadczy o moim "milczeniu" na temat firmy tak?

I jeszcze jedno w tym dokumencie musze podac moj Pesel,Nr dowodu i NIP

Co gdy mieszkam za granica i nie mam polskiego peselu(mam ale nie wiem gdzie jest) i tak samo jesli chodzi o NIP?W polsce nigdy nie pracowalem...

Jak mam sie zachowac?

Dziekuje wszystkim zainteresowanym.
Red Hat
gdzie mieszkasz? jaka to sytułacja ? o co chodzi z tą sprawą i czego dotyczy ?
marcio
Mieszkam we wloszech.Spytalem sie i dowiedzialem ze mam dac wloskie dane(czyli te aktualne)

Chodzi i wspolprace w projektach jako praktykant w pewnej firmie, potem byc moze zostalbym nawet na jakis stanowisku...
Red Hat
Najprościej idz do ambasady Polskiej we Włoszech, tam ci powiedzą ZA DARMO, przynajmniej powini ;]
pyro
Cytat(marcio @ 8.06.2012, 16:18:26 ) *
Czesc chcialem sie zapytac czy taki dokument: UMOWA O ZACHOWANIU POUFNOŚCI to jako tako n ie jest umowa tylko poprostu dokument ktory swiadczy o moim "milczeniu" na temat firmy tak?

I jeszcze jedno w tym dokumencie musze podac moj Pesel,Nr dowodu i NIP

Co gdy mieszkam za granica i nie mam polskiego peselu(mam ale nie wiem gdzie jest) i tak samo jesli chodzi o NIP?W polsce nigdy nie pracowalem...

Jak mam sie zachowac?

Dziekuje wszystkim zainteresowanym.

Ja już podpisywałem nieraz taką umowę. Chodzi o to, że nie możesz ujawnić informacji zawartych w umowie. A z zagranicznym peselem to nie wiem zbytnio, tak jak wspomniał kolega wyżej, idź do ambasady.
marcio
Ok dzieki tez tak myslalem ze chodzi o privacy.

Co do ambasady to nie ma takiej potrzeby bo meldunek i wszystkie dokumente mam wloskie wiec to bez roznice jakie dane podam, wrecz przeciwnie w polsce nie mam miejsca zamieszkania.

Jeszcze jedno, myslicie ze po takich praktykach 1-2-3 miesiacach bo dokladnie jeszcze nie wiem taka firma skoro mnie "przeszkoli" bedzie chciala dalej ze mna wspolpracowac?!?
Szymciosek
Moim zdanie szansa jest jeśli:
Potrzebują pracownika akurat na takie stanowisko
Ty spiszesz się dobrze w roli praktykanta i podanych Ci poleceń do wykonania
marcio
Cytat
Ty spiszesz się dobrze w roli praktykanta i podanych Ci poleceń do wykonania

No wlasnie, problem polega na tym ze nigdy nie uczestniczylem w pracy grupowej a dwa nie znam tez takich FW jak Symfony czy Zend(o ktore pytali) jednak mysle ze po 2 miesiacach pracujac z jednym z nich(wybralem Symfony) poznam go na tyle dobrze by byc uzyteczny, potem bedzie coraz lepiej!
Szymciosek
Raczej nikt, kto zaczyna przygodę z programowaniem w obojętnie jakim języku nie pracował z konkretnym składem osób, do tego pewnie każdy taki skład ma inne przyzwyczajenia, do których Ty będziesz musiał się przyzwyczaić jako nowy, ale pewnie też chętnie wysłuchają Twoich pomysłów. Co do FW to na pewno lepiej patrzą na kogoś, kto już coś potrafi z danym FW niż na takiego, który nigdy nie pracował z żadnym z wymienionych i musi się nauczyć w ciągu x czasu chociażby podstaw działania owego FW.

Jeśli nie spróbujesz to się nie przekonasz jak to jest i chętnie chciałbym poznać Twoją opinię jak już będziesz na takiej praktyce, jak pierwsze dni, jak praca z zespołem, początkowe powiedzmy zadania itd.
marcio
Cytat(Szymciosek @ 10.06.2012, 13:59:42 ) *
Raczej nikt, kto zaczyna przygodę z programowaniem w obojętnie jakim języku nie pracował z konkretnym składem osób, do tego pewnie każdy taki skład ma inne przyzwyczajenia, do których Ty będziesz musiał się przyzwyczaić jako nowy, ale pewnie też chętnie wysłuchają Twoich pomysłów. Co do FW to na pewno lepiej patrzą na kogoś, kto już coś potrafi z danym FW niż na takiego, który nigdy nie pracował z żadnym z wymienionych i musi się nauczyć w ciągu x czasu chociażby podstaw działania owego FW.

Jeśli nie spróbujesz to się nie przekonasz jak to jest i chętnie chciałbym poznać Twoją opinię jak już będziesz na takiej praktyce, jak pierwsze dni, jak praca z zespołem, początkowe powiedzmy zadania itd.

Jak tylko zaczne napisze co i jak...poki co poczytam kilka podstawowych tutkow na temat Symfony haha.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.