Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: znaki towarowe a domeny
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
propage
Zastanwaiam się co się dzieje w takim przypadku:

1. moja domena w której występują słowa np "pieczywoOK.xxx" istnieje od X lat
2. nie dawno ktoś zarejestrował znak towarowy "dobrepieczywoOK"

Czy mimo tego, iż ja założyłem domenę szybciej niz ktoś zarejestrował znak towarowy o X miesiecy/lat to i tak osoba, która zarejstrowala znak towarowy może zmusić mnie do usunięcia domeny?
Red Hat
nic ci nie mogą zrobić jeżeli nei wykorzystasz domeny do celów komercyjnych i nie użyjesz tam znaku twoarowego tej firmy która posaida tą nazwę

Generalnie jak była sprawa:
FB.COM

To FB może być skrótem od facebooka ale za domene musieli zapłacić

Lub:
było ostatnio gołębiewski.pl jak weszły Polskie znaki
też musieli zapłacić

Nie ma tak że ktoś zarejestruje nazwę a potem masz mu oddać domenę.. z jakiej racji ?

sor za ew. będy
propage
ja użwyam do celów komercyjnych i dzialność jest taka sama.

Chodzi o to, że domenę zarejestrowałem długi czas przed tym jak nazwa została zastrzeżona to popierwsze po drugie, nazwa składa się ze słów ktore sa w j polskiem np "piczywook" nie wiem czy taką nazwę wogóle można zastrzec?
Crozin
Mógłbyś mieć nawet taką samą nazwę jak ich zastrzeżony znak towarowy i nadal prowadzić na tej stronie swoją działalność z tej samej branży. Dopóty nie będziesz na tej stronie próbował podszywać się pod konkurencję albo ich w jakiś sposób oczerniać dopóki nie będą mogli Ci nic zrobić.

Nie mniej jednak jeżeli masz jakieś wątpliwości skorzystaj z jakiś porad prawnych - można to zrobić za niewielkie pieniądze przez Internet.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.