Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z instal. dzwieku.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
cineck
witam
niedawno robilem formata i od nowa inst . Win XP, i tak jak zawsze prubujac potem zaisntalowac dzwiek - bardzo si9e zdziwil;me gdyz nie moge tego zrobic mad.gif Odziwo w menadzerze urzadzen , pojawil mi sie przy Kontrolerach dzwieku, gier, dziwny znak zapytania zalanczam screena abyscie mogli dokladnie zobaczec jak to wyglada:

IU tam gdzie mam znak ? zawsze mialem jak dobrze poamietam SiS costam, costam. Dokladnie nie pamietam. Poradzcie prosze jak to zaintsalowac zeby byl dzwiek , bo qrde brachol mi sapie ze kompa rozwalilem tongue.gif

ps. mam dzwiek na plycie glownej:)

Z gory i z dolu dzieki.
piootrj
mam podobny problem tylko pod WIN 2003, może ktoś pomoże ?
Yarecki
Spróbuj z nowymi sterownikami, a przede wszystkim dowiedz się co za wersje masz karty dźwiękowej.

BTW. Windows jest czasami b. dziwny. Też parę razy miałem problemy z instalacja różnych urządzen i bardzo mnie dziwiło, że nagle po którymś restarcie wszystko zaczynało działać.

PS. Sprawdź czy zainstalowałeś wszystkie wymagane sterowniki do płyty głównej. Możliwe, że o czymś zapomniałeś i dlatego nie ma dźwięku.
hwao
Ja mam bardzo podobny porblem czasem, moze opisze jak ja go rozwiazuje ( tez mam karte dzwiekowa na plycie glownej )
  • 1. Nagrac nalezy wpierw drivery do plyty glownej
  • 2. Reszta to te dodatki do niej potrzeben do oblsugi 'polanczen' na niej
  • 3. Nagrywam sterownik do dzwieku / tu zazwyczja dziala
  • 4. Jak nie to wchodze tam gdzie ty i usuwam to co nie wykryl a nastepnie resetuje kompa wtedy mi wykrywa nowy sprzed i wyszokuje od niego driverka
  • Moj kumpel czasem tak ma i musi usunac dzwiek ( ten co ma te kulkeczko zolte ) a nastepnie je nagrywa i juz mu dziala ( albo cos tam kwmiinil w ty menu nie pamietam co dokladnie ale poteem my wykrywaalo i mial dzwiek :-) )
Vertical
A więc odpowiedź jest jedna: LINUX RULEZZ! smile.gif Spróbuj poprzełączać głośniczki do różnych wyjść, bo u mnie na przykład jest tak, że raz działa w zielonym, a raz w czarnym...
orson
Cytat(Vertical @ 2004-09-24 07:47:59)
raz działa w zielonym, a raz w czarnym...

witam ...

na linuxie questionmark.gif? rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif czy na windows questionmark.gif

pozdrawiam
Vertical
I na windows i na LINUX.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.