Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: GPL i ograniczenia
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
DeyV
Zastanawiałem się ostatnio nad wyglądem systemu administracji dla komercyjnego systemu sklepowego. Przerobiłem już kilka tego typu systemów, z lepszym lub gorszym wygladem, jednak opracowanie czegoś intuicyjnego i ładnego stanowi dla mnie dosyć spory problem sad.gif
Stąd zastanawiałem się, czy dopuszczalne jest, zamiast "wyważania otwartych drzwi" skorzystanie ze sprawdzonych designów, przygotowanych na potrzeby niektórych z darmowych systemów, choćby popularne fora, lub np. phpadsNew.
Oczywiste jest, że pewne rozwiązania się powtarzają, i nieuniknie się pewnej wtórności. Gdyby jednak posunąć sie dalej? Kod pisany jest oczywiście od zera winksmiley.jpg, ale już grafika meniusów, css itp? Jak długo będzie to zgodne z GPL?
dragossani
Wydaje mi się, że tak długo jak będzie o tym informacja.

Cytat
...celem jest zagwarantowanie użytkownikowi swobody udostępniania i zmieniania tego bezpłatnego oprogramowania, a więc danie pewności, iż oprogramowanie jest wolno dostępne dla wszystkich użytkowników
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.