Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Licencja pełna oraz regulamin.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ZaXaZ
1. Jak przypisać sobie w licencji wszystkie prawa autorskie, co warto dodać do licencji?
2. Co warto zabronić użytkownikowi (w regulaminie) poza spamem?

Nie ma podanego konkretnego przykładu bo może to być wiele witryn/projektów itd
a nie chce do każdego oddzielnie pisać, też nie chce używać gotowych licencji które już są.

edit: plik z licencja ma jakieś konkretne rozszerzenie??
Pyton_000
Idź do prawnika
ZaXaZ
Cytat(Pyton_000 @ 22.04.2014, 13:32:27 ) *
Idź do prawnika

a jakieś info do max ilu zł średnio robią taką pomoc?, poza tym coś myślę że ujma tylko rzeczy które tkna nie znacznie użytkownika.
Dlatego myślę że lepiej będzie na doświadczeniu użytkowników tego forum coś wyciągnąć tak jak pisałem np. do regulaminu co poza spamem itd.
!*!
Cytat(ZaXaZ @ 22.04.2014, 13:13:11 ) *
edit: plik z licencja ma jakieś konkretne rozszerzenie??

Nie, choć przyjęło się, że jest to zwykły plik *.txt + informacja w dokumentacji plików (jako link lub całość).

Cytat(ZaXaZ @ 22.04.2014, 13:39:36 ) *
a jakieś info do max ilu zł średnio robią taką pomoc

Możesz trafić na "dzień dobroci" w który kancelaria pracuje za darmo, niektóre mają tak 2, 3 razy w miesiącu.
W zależności czego będziesz potrzebował, to o co pytasz to dość rozległy temat. 100-150 warto mieć w kieszeni, w końcu to nie jest informacja dla dużej korporacji ;)
Pyton_000
co do prawnika to do 1000 spokojnie znajdziesz. Musisz iść do ogarniętego radcy który zajmuje się takimi rzeczami. Powiesz mu co chcesz do czego itp. a on Ci wymaluje  ładny świstaczek.
ZaXaZ
Cytat(Pyton_000 @ 22.04.2014, 13:43:56 ) *
co do prawnika to do 1000 spokojnie znajdziesz. Musisz iść do ogarniętego radcy który zajmuje się takimi rzeczami. Powiesz mu co chcesz do czego itp. a on Ci wymaluje  ładny świstaczek.

o nie biggrin.gif jak już to tyle co !*! pisał
Cytat
100-150 warto mieć w kieszeni, w końcu to nie jest informacja dla dużej korporacji wink.gif

za tysiąc to spokojnie dobry roczny server ogarne a mnie nie stać nawet na domenę pl ani nic. Więc ta kwota 100~130 ostateczność by była. Choć i tak nie wiem czy się opłaca jakiemuś urzędnikowi tyle zapłacić, już chyba lepiej jakiś patent wynalesc tongue.gif bo wkońcu w internecie pewnie nie jeden dobry artykuł tylko dużo zbędnych informacji.
Pyton_000
Tu nie chodzi o to aby zapłacić psie pieniądze i mieć ale zapłacić i się nie martwić.
Jak to mawiają skąpy płaci dwa razy.
Czy myślisz że napisanie licencji to taka prosta sprawa?

Uwierz mi że wydane pieniądze (jeżeli przedmiot którego dotyczy jest odpłatny) zwrócą się w spokoju ew. w roszczeniach finansowych smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.