Cytat(Wazniak96 @ 1.05.2014, 10:08:24 )

Zadajesz na prawdę głupie pytania. Wiadomo, że kolor dobierasz pod tematykę jaką poruszasz na stronie. Przecież nie zrobisz np. strony zakładu pogrzebowego w kolorze zielonym, albo serwisu ogrodniczego w kolorze purpurowym. A gdy tworzysz bloga to możesz kolor dobierać już według swojego upodobania tak, żeby był miły dla oka, bo w takim wypadku odwiedzających obchodzi bardziej treść a swoista "atmosfera"(czy jak to nazwać..) jest dowolna.
Te przykłady co podałeś są jasne,
ale też nie posiadam w mózgu jaki kolor pod jaką stronę,
zobacz też to że większość np. for o tej samej tematyce są w różnych kolorach i fajnie wyglądają według mnie,
jednak nie mam przy głowie drugiej głowy co by doradzała...
A tak zbierając opinię od jak największej ilości użytkowników mogę mniej więcej wiedzieć jaki kolor komu odpowiada.
Ps. są serwisy w których można własny css wgrac jak ma się premium np.
tu, też każdy użytkownik ustala tam wygląd swojego profilu,
może też strony (po wgraniu pliku),
ale jak tam wchodziłem większość osób właśnie nie umiała kolorów złączyć w swoim profilu...
Najwięcej stron ma pewnie białe tło,
ten kolor razi mnie w oczy, więc wolał bym go pod tekst zostawić;
Ps 2. co do strony pogrzebowej - takiej pewnie nie będę tworzył, raczej humorystyczna ale na jednej stronie będzie kilka tematów na raz...
Na stronie będzie też czat, rozumiem że będę musiał co inny temat rozmowy zmieniać kolor, żeby pasowało pod temat

?
edit: Ps 3. podobny temat był jednak chyba na rok 2013; i nie miał negatywnych opini...