Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Windows NT i hosty...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Kocurro
Witam,

Problem jest następujący:

pod Windowsem 9x można dopisywać hosty do pliku HOSTS. wiadomo - domenka i adres ip...czyli ja tam ciagle wpisuję:

localhost 127.0.0.1
domenka1 127.0.0.1
domenka2 127.0.0.1

Przeniosłem się ostatnio na Widnowsa 2000 i mam problem, bo nie wiem gdzie tam mogę sobie podopisywać hosty. Komputer ten (na którym zainstalowałem) jest odcięty od neta, służy tylko do pracy - to zwykły laptop). No skoro chce pracować na nim to chciałem aby każdy serwis nad którym pracuje bym niejako widziany jako inna pseudodomena

Gdzie mogę pod Widnowsem 2000 wpisać odpowiedniki HOSTS z win 9x questionmark.gif

pozdrawiam i dzięki za szybką odpowiedź...
Łukasz

EDIT
-----

Już nieaktualne...okazało się, że ten plik powinien istnieć...ręcnzie go dopsiaęm i jest ok smile.gif

Pozdrawiam
Ive
hm... fajna sprawa mozesz mi napisac jak to sie dokladnie robi z tymi pseudodomenami [gdzie, co i jak utworzyc]? z góry thx ;]
Sh4dow
Poszukaj w %windows%\system32\drivers\etc\host (plik bez rozszerzenia)
opis jest w komentarzach pliku, reszte musisz juz ostawiac w httpd.conf a o tym juz bylo pisane kiedys na forum o serverach www
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.