Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Win 7 - Zmiana informacji o gniezdzie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Michael2318
Witam!

Mam win7 u siebie i nie dziala mi wbudowany mikrofon. Znalazlem w ustawieniach, ze problem jest po stronie ustawien: 'Informacje o gniezdzie'. Mianowicie obecnie mam tam wpisane: Panel Lewy wtyczka 3,5mm, a powinno byc: ATAPI Wtyczka do wewnetrznego zlacza ATAPI. Za nic w swiecie nie wiem gdzie to zmienic.
Jakas rada?
Pyton_000
Stary, ja mam Lenovo g700 i tutaj jest z tym całkiem komedia. Dźwięk w słuchawkach raz jest raz go nie ma, zależy czy odpalisz komputer ze słuchawkami czy bez.. Loteria smile.gif

Wywal wszystkie sterowniki dźwięku, restart, i zainstaluj na nowo.
O$iek
Python na jakim systemie?
Pyton_000
*Pyton dry.gif
Na Win7 64bit
Na Xubuntu mam Dzwięk z głośników a w słuchawkach nie
Na Deb Jessie mam w głośnikach, a w słuchawkach jak wszystko na fulll to minimalnie słychać, tak jakby wzmacniacz siadał. (Tutaj i Xubu obstawiam winę sterownika)

A Win działa normalnie tylko jak mówię loteria wink.gif
O$iek
Nie wiem jak w Xubuntu, ale w Ubuntu trzeba ręcznie się przełączać między HDMI, a słuchawkami. Dziwna sprawa z tym Windowsem, rozumiem, że próbowałeś ściągnąć najnowsze stertowniki ze strony producenta.

PS.
Też mam wrażenie, że na Ubuntu dużo ciszej grają mi słuchawki. Muszę dać głośność w systemie ponad połowę, żeby osiągnąć podobną głośność co 1/5 w Windowsie.
Turson
Cytat(O$iek @ 7.07.2014, 12:11:17 ) *
Też mam wrażenie, że na Ubuntu dużo ciszej grają mi słuchawki. Muszę dać głośność w systemie ponad połowę, żeby osiągnąć podobną głośność co 1/5 w Windowsie.

Potwierdzam.
Pyton_000
Powiem że wcześniej mi to działało, prawdopodobnie sypnęło się po jakiejś aktualizacji czegoś. Ale ręki nie dam uciąć smile.gif
Co do ręcznego przełączania to mi automatycznie przełącza źródła. Ale właśnie problem jest że grają (a raczej nie grają) cholernie cichutko. Muszę się dobrze wsłuchać. Dźwięk nie jest czysty, jest tak jakby... Najpierw zwiększony na maksa, potem jeszcze zboostowany (podbity sztucznie softem) a potem wyciszony na min.

Haa... ze sterownikami pod Win to jest już inna para kaloszy. Prawdopodobnie po aktualizacji Sterów NVidia dzwięk znika całkiem smile.gif Reinstalacja sterowników Audio dopiero pomaga, ale objaw j.w. czyli losowanie czy słuchawki zadziałają czy nie smile.gif
Po restarcie jak mam cały czas podpięte do działają dobrze nawet jak wyjmę i włożę ponownie.
Mam wrażenie że jak nie ma podpiętych słuchawek to Win nie wykrywa tego źródła i go nie uaktywnia. Nie ma żadnej możliwości konfiguracji, brak dodatkowych źródeł w ustawieniach odtwarzania.
sazian
Cytat(O$iek @ 7.07.2014, 12:11:17 ) *

zawsze ustawiaj słuchawki na full w systemie, a ciszej robisz "pokrętłem" na słuchawkach
Turson
Moje słuchawki nie mają pokrętła na kablu, a na ubuntu jest dużo ciszej na windowsie
sazian
zmień słuchawki ;P
Turson
Kupiłem w biedronce laugh.gif
redeemer
Na ubuntu pobawcie się pamanem. Devices - double click na urządzeniu i tam jest volume.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.